Τι συμβαίνει στην Αθήνα 18-19/12

Τι συμβαίνει στην Αθήνα 18-19/12

"Η δίκη του Κ" στο Θέατρο Πόρτα

 

Ο Γιόζεφ Κ., ανώτερος υπάλληλος τραπέζης και καθ’ όλα αξιοπρεπής πολίτης, ειδοποιείται από μια σειρά οργάνων μιας ακαθόριστης ανώτερης Αρχής, ότι πρόκειται να δικαστεί για κάτι που κανείς δεν τον πληροφορεί ως προς το τι είναι ακριβώς ούτε και ο ίδιος μπορεί να προσδιορίσει τι του καταλογίζεται. Ένα όμως είναι σίγουρο: θα δικαστεί, παρ' ότι είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν. Κατόπιν τούτου, μπλέκει σε έναν γκροτέσκο εφιάλτη, στον οποίο βυθίζεται σταδιακά όλο και πιο βαθιά, προσπαθώντας αφενός να καταλάβει τη λειτουργία του συστήματος που τον διώκει μέσα από παρανοϊκούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και ταυτόχρονα να βρει, μέσα από τους προσωπικούς δαιδάλους του νου του, τη ρίζα της ενοχής που του προσάπτουν. Υπάρχει ένα σύστημα που τον συνθλίβει άδικα ή είναι και ο ίδιος ένα ακόμα γρανάζι που ενισχύει το σύστημα και την πολυπλοκότητα;

 

Εορταστικές παραστάσεις:
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου εκτάκτως στις 18:30 
Δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις 24 και 31 Δεκεμβρίου.

 

Θέατρο Πόρτα

Δευτέρα 18/12 - 21:15

Τρίτη 19/12 - 21:15

 

Εισιτήρια

Κανονικό 15€
Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 12€
Ανέργων 8€
 


 

Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα "Μη μου γράφεις γράμματα"

 

Ένα μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι, στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με Ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου, παρουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό.

Ξεχωριστός καλεσμένος ο Ιταλός Eddy Napoli, συνθέτης και τραγουδιστής, ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η Ρία Ελληνίδου και η χορωδία "Fonέs". Σημαντική συμμετοχή είναι αυτή του ηθοποιού Τάσου Νούσια. Μαζί με 14 σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής τραγουδούν και αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή αλλά κοινούς πόνους, χαρές και ιστορίες ζωής, Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες, που βρήκαν στην μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, συναισθημάτων, χαράς, λύπης, ελπίδας και προσμονής, στήριγμα και βάλσαμο στις ψυχές τους. 

Ιερά Οδός

Ώρα έναρξης: 22:00
Προσέλευση: 21:00 

 

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος - Όρθιοι:10€
Α' Ζώνη - πλατεία: 35€
Β' Ζώνη - πλατεία: 27€
Α' Ζώνη - εξώστης: 27€
Β' Ζώνη - εξώστης: 20€

Ποτό στο Bar: 5€
Ποτό Α΄ Ζώνη: 10€
Ποτό Β' Ζώνη: 8€

 


 

Harry Potter Concert στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ένα πανόραμα της μουσικής των 8 πολυαγαπημένων ταινιών με ήρωα τον Χάρι Πότερ, από 4 κορυφαίους συνθέτες. 95 λεπτά μουσικής που παρακολουθεί τον ήρωα από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι την ενηλικίωσή του, διατρέχοντας συνθετικά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 

Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθ. "Σταύρος Νιάρχος"

 

18/12- 19:00

19/12 - 19:00

 

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
 


 

"Splinters" της Νίνας Ράπη στο Θέατρο Αργώ

 

Επίκαιρα και διαχρονικά, επτά μονόπρακτα για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε. Επιθυμίες και όρια, ελευθερία, σχέσεις ερωτικές, σχέσεις ανθρώπινες, σχέσεις εξουσιαστικές –ελπίδες που δεν πεθαίνουνε, το εδώ, το αλλού, το σώμα που ψάχνει.

Splinters είναι
Οι ακίδες που τρυπούν το δέρμα. Θραύσματα σχέσεων. Καθημερινών. Ή όχι;
Οι μικρές λεπτομέρειες στην επικοινωνία, που ξεσκεπάζουν τα χάσματα.
Ό,τι σημαίνει "έλξη / επαφή / έρωτας / αγάπη" όταν ξύσεις την επιφάνεια.
Επτά στιγμιότυπα εικονογραφούν σχέσεις μεταξύ φίλων, φύλων και φυλών ανθρώπων.

 

Small Argo Full of Art

18/12- 21:00

19/12- 21:00

 

Εισιτήρια

€12, €10 (μειωμένο)