Home BLOGS 5 εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο για τους λάτρεις του surfing!

5 εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο για τους λάτρεις του surfing!

0
1368

 

Αυτοί οι επίγειοι παράδεισοι μετατρέπονται σε μέκκα για τους έμπειρους surfers! Είστε έτοιμοι να “καβαλήσετε” κύματα;

 

Ναζαρέ, Πορτογαλία

 

33830450815_dfd44e9201_o_full_landscape.jpg

 

 

Αυτό το ψαροχώρι βρίσκεται 125 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη από surfers μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Το τελευταίο ρεκόρ που επιτεύχθηκε εκεί ήταν για τον Hugo Vau, ο οποίος έφτασε να κορυφώσει ένα κύμα ύψους 35 μέτρων. Το μυστικό για αυτή την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού για να επιτύχει αυτά τα τεράστια έργα της φύσης είναι κάτω από το νερό.

Υπάρχει ένα υποθαλάσσιο θαλάσσιο φαράγγι με βάθος περίπου 5 χιλιομέτρων που πηγαίνει απευθείας στην ηπειρωτική χώρα. Με μήκος άνω των 230 χιλιομέτρων, είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Συμβαίνει που ενισχύει το ύψος των κυμάτων της μόνο όταν αυτά “διαλύονται” στην παραλία Praia do Norte.

 

Mundaka, Ισπανία

 

 

3983866757_850413d4c3_b_full_landscape.jpg

 

 

Ένα από τα όμορφα μέρη στη βόρεια Ισπανία, πιο συγκεκριμένα στην ακτή της Μπισκάγια, στην Κανταβρική Θάλασσα. Μόλις στο στόμα της Ría de Gernika, σχηματίζεται ένα από τα καλύτερα και μακρύτερα κύματα στον κόσμο. Έχουν μήκος πάνω από 400 μέτρα και μπορούν να φτάσουν τα 3 μέτρα ύψος. Εδώ έχουν κάνει surfing διάσημα πρόσωπα, όπως ο Andy Irons, ο Taj Burrow και ο Kelly Slater.

 

Pororoca, Αμαζόνιος

 

 

river_surfing_-_severn_bore_full_landscape.jpg

 

Επίσης γνωστή ως το μεγάλο κύμα του Αμαζονίου, αυτό σημαίνει “μεγάλη σύγκρουση” και αναφέρεται στον εκκωφαντικό θόρυβο που αναγγέλλει την άφιξή του … μέχρι μισή ώρα πριν! Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κύματα στον κόσμο, αλλά και αυτό που “ταξιδεύει” περισσότερο φτάνοντας στην ήπειρο δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα. Δημιουργείται στο στόμα του Αμαζονίου: όπου τα ποτάμια ρεύματα του ποταμού αντιμετωπίζουν τις παλίρροιες του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αυτό το φαινόμενο λαμβάνει χώρα κάποια στιγμή μεταξύ των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, όταν πολλοί surfers περιμένουν να το “καβαλήσουν”. Τα κύματα που σχηματίζονται μπορούν να φτάσουν τα 4 μέτρα σε ύψος, αλλά είναι γεμάτα από κινδύνους: την ίδια τη δύναμη του νερού, τα δέντρα και τους βράχους που σέρνονται, τα ζώα που κατοικούν στα νερά του …

Το 2003, ο βραζιλιάνος Picuruta Salazar, παρέμεινε 37 λεπτά στο κύμα.

 

Νήσος Μaui και Pipeline, Χαβάη

 

 

wbive-spent-a-month-in-hawaii-photographing-stunning-waves-and-surfers-2_880_full_landscape_full_landscape.jpg

 

Από τη μια πλευρά είναι το “Jaws”, το τέρας του Maui. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο κύμα διακόπτη στη βόρεια ακτή του νησιού που φέρει το όνομά του. Αυτή η περιοχή θεωρείται από τους επαγγελματίες surfers ως μία από τις καλύτερες περιοχές για την άσκηση του αθλητισμού. Εδώ, τα κύματα είναι τόσο τεράστια, που μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα και υπάρχουν ελάχιστοι εμπειρογνώμονες που μπορούν να επιτύχουν αυτά τα πλεονεκτήματα: όπως ο Laird Hamilton, ο Dave Kalama ή ο Mike Stewart.

Από την πλευρά του, το Pipeline είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο φωτογραφικά. Ανακαλύφθηκε το 1961, βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Oahu και έχει ένα από τα καλύτερα κύματα αγωγών στον κόσμο. Φυσικά, είναι μια πολύ επικίνδυνη περιοχή, όχι μόνο λόγω του ύψους των κυμάτων, αλλά λόγω των επικίνδυνων υφάλων γεμάτων ρωγμές στον πυθμένα της. Μια κακή πτώση μπορεί να είναι θανατηφόρα και η δύναμη του νερού θα μπορούσε να σας πετάξει στο κάτω μέρος. Υπάρχουν πολλοί surfers που έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά τους.

 

Half Moon Bay, Καλιφόρνια

 

 

1280px-2010_mavericks_competition_full_landscape.jpg

Τα κύματα που σχηματίζονται σε αυτήν την περιοχή βόρεια του Σαν Φρανσίσκο προσελκύουν εκατοντάδες έμπειρους surfers. Ένα από αυτά είναι το Mavericks, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο μέγεθος και σχηματίζει κύματα πολύ διαφορετικών μεγεθών από 2 έως 15 μέτρα ύψους, με διαδρομή περίπου 300 μέτρων.

Αυτό το κύμα προκαλείται από ένα μεγάλο υποβρύχιο ύφαλο που προκαλεί το νερό να συμπιεστεί και να αυξηθεί σε ύψος. Είναι επίσης υπεύθυνο για πολλούς θανάτους γνωστών surfers, όπως ο Mark Foo το 1994.