Home BLOGS 6 ταινίες με το πιο ανατρεπτικά endings στην ιστορία του σινεμά vol.2

6 ταινίες με το πιο ανατρεπτικά endings στην ιστορία του σινεμά vol.2

0
1056

To αφιέρωμα στις ταινίες με το πιο απροσδόκητο τέλος συνεχίζεται και βέβαια η λίστα είναι μακριά καθώς τα απρόσμενα endings μόνο και μόνο του Hollywood ειδικά στις κατηγορίες, θρίλερ και ταινίες μυστηρίου είναι ο ακρογωνιαίος λίγος τους!

 

 

12 Monkeys

 

Στην ταινία 12 Monkeys, ο σκηνοθέτης Terry Gilliam μας μεταφέρει σε μια συναρπαστική εναλλακτική πραγματικότητα, όπου έχουν ανακαλυφθεί τα μυστικά του ταξιδιού στο χρόνο (!) και οι άνθρωποι θεωρούνται τρελοί παρά το ότι είναι ψυχικά υγιείς.

 

Όλα όσα το σενάριο μας κάνει να πιστέψουμε οδηγούν σε μια τεράστια συνωμοσία που δεν είναι τόσο μυστηριώδη όσο φαίνεται – και όμως είναι πολύ πιο περίπλοκη. Μια ταινία που απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη ταινία του Χόλιγουντ.

 

image-w856.jpg

 

 

 

Old Boy

 

Το Old Boy είναι ένα από τα top notch παραδείγματα των μοναδικά υψηλής ποιότητας ταινιών από τη Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια. Ο σκηνοθέτης Park Chan-wook μας δείχνει ότι η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι σκακιού – είστε μόνο ένα βήμα μακριά από το να χάσετε όλα. Κάθε ενέργεια που κάνουμε, κάθε λέξη που λέμε πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Διαφορετικά, σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει ματ (εναντίον μας).

 

 

fullsizephoto263177.jpeg

 

 

Seven

 

Αυτή η ταινία από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ είναι σίγουρα από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες της λίστας! Δύο ντετέκτιβ, που τους υποδύονται οι Morgan Freeman και Brad Pitt, παρακολουθούν έναν serial δολοφόνο που σκοτώνει ανθρώπους με βάση τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

 

Η διαστροφή είναι ότι ο δολοφόνος “κρατάει” τις τελευταίες τελετουργικές του δολοφονίες για το τέλος. Αφού οδηγεί τους ντετέκτιβ σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ένα φορτηγό αποστολής αφήνει ένα πακέτο για έναν από τους δύο. Αποδεικνύεται ότι είναι το κεφάλι της συζύγου του Pitt που είναι (ήταν) έγκυος. Ο ο δολοφόνος στο τέλος εξομολογείται ότι ζήλευε τη σχέση τους – και η τελευταία αμαρτία της λίστας είναι η οργή. Κατόπιν σχεδίου έκανε ό,τι έκανε και τώρα περιμένει από τον Pitt να τον από θυμό. Πράγμα και που κάνει φυσικά. Ta da!

 

 

seven-2.jpg

 

 

Prestige

 

Αναμφισβήτητα αυτή η εξαιρετική ταινία, γεμάτη μαγικά τρικ, κόλπα, οφθαλμαπάτες και δε συμμαζεύεται, επικεντρώνεται στις μονομαχίες που διαδραματίζονται μεταξύ των δύο κεντρικών ηρώων-μάγων (Christian Bale-Hugh Jackman).

 

Ο χαρακτήρας του Jackman (Robert Angier) βρίσκει τον τρόπο να τηλεμεταφέρει τον εαυτό του, ωστόσο αυτό περιλαμβάνει τη χρήση συστήματος καταπακτής / πνιγμού για τον κλώνο του που χρησιμοποιεί, ενώ ο ρόλος του Christian Bale είναι πραγματικά ένα ζευγάρι δίδυμων – και ένας από αυτούς είναι κακός! (Συμβαίνουν πολλά και διάφορα, εάν δεν κατάλαβες τίποτα τότε δες την απόψε!).

 

 

tcb-blog-01_orig-1-820x394.jpg

 

 

Saw

 

Tο Saw Saw είναι πιο πολύ γνωστό για τις περίπλοκες splutter δολοφονίες του και για τα sequel που (κακώς) έχει βγάλει. Φυσικά το πιο ωραίο twist έρχεται στο τέλος της πρώτης ταινίας, που είναι όταν ανακαλύπτουμε ότι οι δύο “ήρωες” που κρατούνται αλυσοδεμένοι σε ένα μπάνιο παρά τη θέλεηση τους και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας έχουν δίπλα τους ένα πτώμα ξαπλωμένο στο πάτωμα, καταλήγει αυτό να είναι και ο σκηνοθέτης-δολοφόνος του εφιάλτη τους! Όταν αυτή η σκηνή προβλήθηκε στο film’s world premiere, το κοινό κυριολεκτικά τρελάθηκε! Είναι μια μνημειώδης σκηνή και πολύ…ευχάριστη έκπληξη (όταν είσαι κοινό).

 

 

saw-3.jpg

 

 

Jacob’s Ladder

 

Ναι, ναι, όλοι έχουμε ακούσει αυτό το τέλος που όλα αντιστρέφονται και αποδεικνύεται ότι ο κύριος χαρακτήρας στην πραγματικότητα πεθαίνει, και ολόκληρη η ταινία εκτυλίσσεται στο κεφάλι του!” Αλλά λίγες ταινίες ήταν σε θέση να το εφαρμόσουν τόσο έξυπνα όσο σε αυτήν την ταινία.

 

 

Ο Tim Robbins υποδύεται έναν προβληματικό κτηνίατρο του Βιετνάμ που υποφέρει από τρομακτικές ψευδαισθήσεις και αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο στρατός δηλητηρίασε με κάποιο τρόπο τη διμοιρία του. Αποδεικνύει ότι δεν ήταν μόνο σωστός, αλλά ποτέ δεν γύρισε σπίτι από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Σε όλη τη διάρκεια απλά παρακολουθούμε μαζί με τον ήρωα (Jacob) πραγματικά τα τελευταία του όνειρα, τους εφιάλτες και τις αναμνήσεις.του!

 

jacobs_ladder_bath.jpg