HomeBLOGS Απολαύστε μια ασυνήθιστη ομορφιά μέσα από τα τηλεσκόπια της Χιλής!

Απολαύστε μια ασυνήθιστη ομορφιά μέσα από τα τηλεσκόπια της Χιλής!

Ο καθαρός κρυστάλλινος ουρανός και ο απόλυτα ξηρός αέρας συνδυάζονται για να καταστήσουν την έρημο Atacama στη Χιλή ένα από τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για να κοιτάξει μέσα στην απεραντοσύνη του χώρου. Η φωτεινή και άλλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να φτάσει στο έδαφος με ελάχιστη παρεμβολή από σύννεφα ή σταγόνες υγρασίας, δημιουργώντας τις βέλτιστες συνθήκες παρατήρησης. Για το λόγο αυτό, είναι το σπίτι σε μερικά από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στη Γη.

 

 

Μία από αυτές τις μηχανές είναι το Paranal, το μεγαλύτερο παρατηρητήριο οπτικών ινών στο Νότιο Ημισφαίριο από την άποψη της περιοχής συλλογής φωτός. Λειτουργεί από το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο (ESO), περιέχει το πολύπλευρο πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο (VLT) και δύο άλλα, το VLT Survey και το VISTA.

 

 

Μια θεμελιώδης αρχή όταν πρόκειται για την κατασκευή τηλεσκοπίων είναι η συμβολομετρία, η οποία δίνει στους αστρονόμους τη δυνατότητα να συνδέουν πολλαπλά τηλεσκόπια μαζί, έτσι ώστε όταν παρατηρούν το ίδιο αντικείμενο ταυτόχρονα, λειτουργούν ως μία μοναδική συσκευή, που ονομάζεται συμβολόμετρο. Όσο πιο μακριά βρίσκονται τα τηλεσκόπια, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της εικόνας που παράγουν. Γι ‘αυτό τα τηλεσκόπια βρίσκονται συχνά εκατοντάδες μέτρα μακριά – ένας άλλος λόγος για τον οποίο η άγονη έρημος είναι η ιδανική τοποθεσία για αυτούς.

 

Το Παρατηρητήριο Paranal είναι ένα μοναχικό μέρος. Η πλησιέστερη κοινότητα αποτελείται από λιγότερα από 300 άτομα σε μια πόλη που ονομάζεται Paposo, 38 χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, το παρατηρητήριο σπάνια προσελκύει επισκέπτες χωρίς πτυχίο αστρονομίας.

 

Δείτε τι φωτογραφίες του φωτογράφου Benedict Redgrove και μάλλον μετά θα θελήσετε κι εσείς να το επισκεφθείτε!

 

 

 

07-18-ftobserve_07.jpg

 

 

 

 

 

07-18-ftobserve_05.jpg

 

 

 

 

07-18-ftobserve_04.jpg

 

 

 

 

07-18-ftobserve_09.jpg

Διαβαστε επισης

loading...