Home BLOGS Το Back to Athens 2018 στο Εμπορικό Τρίγωνο της πόλης!

Το Back to Athens 2018 στο Εμπορικό Τρίγωνο της πόλης!

0
477

Από 1 ως τις 10 Ιουνίου, 2018, το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens/6 θα δώσει ένα δυναμικό παρόν στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

 

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αμερική, Βέλγιο, Κύπρο, Γεωργία, Ιρλανδία ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζωντανεύουν χώρους και κτίρια με εκθέσεις, εκδηλώσεις, περφόρμανς, ομιλίες και προβολές. Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας.

 

 

Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Στο φετινό Back to Athens το έκτο κατά σειρά, η CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection, υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Τα κτίρια της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, Βύσσης & Αγάθωνος καθώς και Αιόλου & Αθηναίδος άνοιξαν μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης με πρωτοβουλία του Προγράμματος Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου.

 

 

cms410.jpg

 

Το Back to Athens ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης, και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Στο φετινό Back to Athens το έκτο κατά σειρά, η CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection, υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Τα κτίρια της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, Βύσσης & Αγάθωνος καθώς και Αιόλου & Αθηναίδος άνοιξαν μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης με πρωτοβουλία του Προγράμματος Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου. Τα κτίρια, My Odyssey Βασιλικής 1, Πραξιτέλους 33, αλλά και αυτό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Βασιλικής & Αιόλου, αποτελούν ιστορικά κτίρια της νεότερης Ελληνικής αρχιτεκτονικής από το 1860 μέσα από τη δεκαετία του ’30 μέχρι τη δεκαετία του ’70 και συμπληρώνουν τον χάρτη του φετινού Back to Athens. Η ευτυχής συγκυρία της συνάντησης του Back to Athens με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για την επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

 

Ο Δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει τμήμα του Εμπορικού Τριγώνου για να υλοποιήσει πρόγραμμα πιλοτικής παρέμβασης – το οποίο στοχεύει στην συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζει τις υποδομές, πεζοδρομεί μία περιοχή 110 στρεμμάτων, επανασχεδιάζει τις υπηρεσίες καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, ανανεώνει τον αστικό εξοπλισμό, και αποκαθιστά την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership.

 

 

Επιμέλεια/Οργάνωση BACK TO ATHENS 6

 

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Φωτεινή Καπίρη

 

Συντονισμός:

 

Χριστίνα Παντελάτου [Υπεύθυνη συντονισμού]

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

CHEAPART, Athens Intersection

ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Athens Trigono, Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου

του Δήμου Αθηναίων

 

Επιμελητές εκθέσεων:

 

Notus Studio

Χριστίνα Παντελάτου / Εύα Δερμιτζάκη

Philipp Benkert / Johannes Rips

Γιώργος Γεωργακόπουλος / Christian Rupp

Νότα Κουλουριώτου / Ανδρέας Βούσουρας

Ελεάννα Μπαλέση / Φωτεινή Καπίρη

Κωνσταντίνος Μπάσιος

GURAM Chachanidze

Macklin Kowal / Sub Rosa Space

Ομάδα Parιa