Home BLOGS Έχουμε Μουσείο Μανιταριών στην Ελλάδα;

Έχουμε Μουσείο Μανιταριών στην Ελλάδα;

0
429

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών βραβεύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το TripAdvisor, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο, με Πιστοποιητικό Διάκρισης.

 

Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει εδώ και 8 χρόνια αξιοθέατα και επιχειρήσεις, που παίρνουν κορυφαίες κριτικές από τους ταξιδιώτες στο TripAdvisor, σε διάρκεια δώδεκα μηνών.

 

Αν και λειτουργεί μόλις τρία χρόνια καταφέρνει να αποσπάσει θερμές κριτικές από τους επισκέπτες του, που αποτέλεσμα έχουν όχι μόνο την απονομή του Πιστοποιητικού Διάκρισης, αλλά και την κατάταξή του ως το 1ο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ελλάδας στον ιστότοπο.

 

 

720_102760_4dc0dde68e-adaa66c633c2e34a.jpg

 

 

Εδώ και οκτώ χρόνια, η διάκριση αυτή αναγνωρίζει αξιοθέατα και επιχειρήσεις, οι οποίες λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές από τους ταξιδιώτες στο TripAdvisor. Για την απονομή του Πιστοποιητικού Διάκρισης συνυπολογίζονται η ποιότητα, η ποσότητα και η επικαιρότητα των κριτικών που υποβάλλονται από τους επισκέπτες στη διάρκεια δώδεκα μηνών.

 

Το Μουσείο μας περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών.

 

 

meteoramuseum_2.jpg

 

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.

 

Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.