Home BLOGS Ένα παρεκκλήσι φτιαγμένο από κρασί και ιστορία!

Ένα παρεκκλήσι φτιαγμένο από κρασί και ιστορία!

0
550

Το πανέμορφο, γραφικό παρεκκλήσι της “Κρασοπανάγιας”, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της χερσονήσου των Μεθάνων, είναι χτισμένο πάνω σε απότομα γκρίζα βράχια, ενώ έχει σμιλευτεί σχεδόν από τα κύματα για χρόνια.

 

Η ομάδα Up Drones έκανε ένα συναρπαστικό εναέρια βίντεο για την Κρασοπαναγιά, το οποίο κάνει τον θεατή να ψάξει για την ιστορία του μοναχικού παρεκκλησίου.

 

Ο θρύλος λέει ότι πριν από πολλά χρόνια, ένας ναυτικός είχε φορτώσει το σκάφος του με βαρέλια κρασιού που πήρε στον Πειραιά για να πουλήσει. Με τον τρόπο αυτό βρήκε δύσκολες θάλασσες και προσευχήθηκε στη Θεοτόκο για να τον βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του και σε αντάλλαγμα θα χτίσει ένα εκκλησάκι κρασιού στην τιμή του. Η Παναγιά τον βοήθησε και όταν επέστρεψε, ο ναυτικός έχτισε το μικρό εκκλησάκι, ανακατεύοντας βρωμιά με κρασί αντί για νερό – δίνοντας έτσι στο παρεκκλήσι την ονομασία “Κρασοπαναγιά”.

 

Η δύσκολα προσβάσιμη τοποθεσία της μικρής εκκλησίας την καθιστά οριακά ορατή, ενώ οι περισσότεροι που γνωρίζουν την ύπαρξη της, την έχουν δει από σκάφος ή κρουαζιερόπλοιο.

 

Ο πιο τολμηρός πεζοπόρος μπορεί να φτάσει με βάρκα ή να περπατήσει τα 3,8 χιλιόμετρα βραχώδους εδάφους, που προϋποθέτει σε κάποια σημεία και ορειβασία. Αλλά μόλις φτάσετε σε αυτό το σημείο, η τοποθεσία σας αποζημιώνει και μπορείτε να απολαύσετε την άγρια ​​ομορφιά της και το εκκλησάκι που κατοικοεδρεύει πάνω στα βράχια του βορειοανατολικού τμήματος της Πελοποννήσου.