Home BLOGS Erasmus στην Ιταλία part 1 – Οι ισπανοί είναι παντού.

Erasmus στην Ιταλία part 1 – Οι ισπανοί είναι παντού.

0
436

Όταν γίνεσαι ερασμους φοιτητής θα αλλάξουν σίγουρα κάποιες κοσμοθεωρίες σου. Μια από αυτές θα είναι σίγουρα για τον πληθυσμό της Ισπανίας. 

Ποιος είπε ότι η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη Γη; Στο ερασμους σου θα κατάλαβεις ότι η Ισπανία είναι η πολυπληθέστερη χώρα στη Γη. Οι ισπανοί είναι παντού. Είτε είσαι ερασμους στην Ιταλία, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Πολωνία, είτε οπουδήποτε θα υπάρχουν τα γκετο των Ισπανών. Είναι πάντα μαζί, πάντα αγαπημένοι, και φυσικά πάντα φωνάζουν πολύ.

Είναι άνθρωποι μεσογειακοί, φιλόξενοι και υπερβολικά πολύ απλοί. Χύμα στο κύμα βέβαια σε σημείο αηδίας. Τρώνε, κοιμούνται, πίνουν και ό,τι και να κάνουν ξέρεις ότι είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στο χώρο τους. Θα σε μάθουν το “καλιμότσο”, δηλαδή κρασί με αναψυκτικό. Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Γιατί να το ονομάσουν καλιμότσο και όχι απλά κρασί με πορτοκαλάδα πχ; Και εμείς βάζουμε κοκα κολα στη μαλαματίνα αλλά δεν δώσαμε ξεχωριστό όνομα. Αλλά, ισπανοί είναι αυτοί, τους δικαιολογείς.

 

Θα σε μάθουν φυσικά πολλές, μα πολλές βρισιές στα ισπανικά, και φυσικά θα σε μάθουν να χορεύεις λατιν ή κάτι παρόμοιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γελάσεις και θα περάσεις πολύ καλά μαζί τους, γιατί φυσικά μοιάζουν πολύ με έλληνες, και στην εμφάνιση αλλά και στη κουλτούρα Είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι βέβαια από τους Έλληνες, αλλά φυσικά τους Έλληνες δεν τους ξεπερνάει κανείς στην φιλοξενία. 

 

Επίσης, άμα μπεις στο γκέτο των Ισπανών, θα ζήσεις και κάτι άλλο. Τους τσακωμούς για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Αν οι Καταλανοί είναι περισσότεροι από τους Ισπανούς θα συμφωνήσεις μαζί τους, αν πάλι οι Ισπανοί είναι περισσότεροι θα σε πείσουν για το πόσο κακό θα κάνει η ανεξαρτησία στην ίδια τη Καταλονία. Θα μάθεις να ξεχωρίζεις τα καταλανικά από τα ισπανικά και θα προσπαθήσεις φυσικά να μιλήσεις τα στοιχειώδη ισπανικά, γιατί θα σε μαγέψουν.

 

Επίσης, θα μάθεις ότι στην Ισπανία το “ισπανικό” λέγεται “κουβανέζικο”, και θα καταλήξεις και στο συμπέρασμα ότι οι δικοί τους παραδοσιακοί χοροί μοιάζουν λίγο και με το τσάμικο. 

Αλλά ξανατονίζω, στο ΕΡΑΣΜΟΥΣ σου θα πεις ότι οι Ισπανοί είναι περισσότεροι από ΟΛΟΥΣ! Ακόμη και από τους ντόπιους. Σαλουτε!

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της Σμαράγδας Καρύδη!

 

‎Πάρτυ στο 13ο Όροφο!