Home BLOGS “F-ck it, We’re Dancing”: 100 Ρώσοι χορεύουν πάνω σε παγωμένη λίμνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας

“F-ck it, We’re Dancing”: 100 Ρώσοι χορεύουν πάνω σε παγωμένη λίμνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας

0
383

Περισσότεροι από 100 ακτιβιστές συναντήθηκαν στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, τη Yekaterinburg, πριν από τις προεδρικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα για να καθησυχάσουν τους συμπολίτες τους .

 

56,2 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι παρέδωσαν στον Πούτιν την τέταρτη προεδρική θητεία του στις 18 Μαρτίου, επεκτείνοντας την προεδρία έως το 2024 εν μέσω διπλωματικών εντάσεων με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι των εκλογών κήρυξαν την επιτυχία της ψηφοφορίας παρά τα καταγεγραμμένα περιστατικά ψηφοφορίας, ενώ οι εργοδότες πίεζαν τους πολίτες να ψηφίσουν.

 

Ένας καλλιτέχνης δρόμου με έδρα του την πόλη Yekaterinburg, ονόματι Slava Ptrk” στιγμάτισε την ημέρα των εκλογών χορεύοντας πάνω σε μια παγωμένη λίμνη, υπό τους ήχους του κομματιού “Snowstorm” του συνθέτη Gregory Sviridov.

 

 

 

“Μετά από ένα σημείο τα ζευγάρια σταμάτησαν, οι χορευτές έκαναν λίγα βήματα πίσω και η επιγραφή “F-ck, we’re dancing”, κατάφερε να φανεί από ψηλά”, γράφει ο Ptrk στην περιγραφή του βίντεο.

 

 

Ο καλλιτέχνης περιέγραψε την “ανάγκη να παραμείνουμε αισιόδοξοι σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας” ως στόχο του έργου.

 

 

“Εάν μπορείτε να επηρεάσετε κάτι, τότε προχωρήστε. Εάν δεν μπορείτε να επηρεάσετε τα γεγονότα, αφήστε τα να κυλήσουν να πάει. Αγνοήστε το και προχωρήστε μπροστά”, δήλωσε ο Ptrk.