HomeBLOGSLondon Mastaba: Ένα "επιπλέον" γλυπτό στην πόλη του Λονδίνου!

London Mastaba: Ένα “επιπλέον” γλυπτό στην πόλη του Λονδίνου!

Επιπλέει στη λίμνη Serpentine του Λονδίνου, αποτελείται από 7.506 πολύχρωμα βαρέλια, ζυγίζει 600 τόνους και είναι…Ένα τολμηρά και πραγματικά εντυπωσιακό γλυπτό με την υπογραφή του Αμερικανού εικαστικού, Christo, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του, Jeanne- Claude, εμπνεύσθηκαν το λεγόμενο, London Mastaba!

 

 

 

christo-the-london-mastaba-serpentine_dezeen_2364_col_0.jpg

 

 

Το αποτύπωμα του γλυπτού καλύπτει το 1% της επιφάνειας της τεχνητής λίμνης και ανεβαίνει 20 μέτρα από την επιφάνεια του νερού! Οι πλευρές των βαρελιών είναι βαμμένες με κόκκινο χρώμα, με μια λευκή λωρίδα που περιβάλλει την περιφέρεια τους, δίνοντας την πλάγια όψη του γλυπτού την εμφάνιση αμείλικτων τοιχοποιιών κινούμενων σχεδίων. Τα άκρα των κυκλικών βαρελιών είναι άλλα μπλε, άλλα κόκκινα ή σκούρα μωβ. Η τοποθέτηση τους φαίνεται να είναι ένα είδος τυχαίας εικονογράφησης και πιξελιακού σχεδιασμού, η αρμονία είναι αναμφισβήτητη, ακολουθώντας τη μανιέρα του καλλιτέχνη.

 

Εμπνευσμένο από τα τραπεζοειδή σχήματα του mastaba, μια αραβική λέξη για το σχήμα στους τάφους που βρέθηκαν στην Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία, το υπαίθριο γλυπτό είναι εξολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενο και ξεχωρίζει για το ιμπρεσιονιστικό στιλ του, το έντονο χρώμα του και την έμφαση που δίνει στην αναπαράσταση του φωτός.

 

Ο Christo άρχισε να χρησιμοποιεί το βαρέλι και πριν από αυτό το κασσίτερο, το 1958. Για το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του, ο Christo συνεργάστηκε με τη σύζυγό του Jeanne-Claude μέχρι το θάνατό του το 2009.

 

 

Όσοι πιστοί, μπορούν να προσέλθουν μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...