HomeBLOGSΜπείτε στη κουζίνα! Κάνει καλό!

Μπείτε στη κουζίνα! Κάνει καλό!

Πριν από 5 μήνες δεν ήξερα να φτιάχνω ούτε ομελέτα, αν με ρωτούσες τι σημαίνει τσιγάρισμα θα σου έλεγα ότι είναι λογικά το “αλατοπιπέρομα” και φυσικά δεν είχα ιδέα ότι σε περιπτώση που ξεπαγώσεις το οτιδήποτε απαγορεύεται να το βάλεις ξανά μέσα στη κατάψυξη.

 

Δε κοιτούσα ποτέ τη μητέρα μου όταν μαγείρευε, απλά περίμενα να γίνει το φαγητό και πολλές φορές προτιμούσα να πεθάνω από τη πείνα παρά να μπω στη κουζίνα. Όχι τόσο πολύ γιατί βαριόμουν αλλά γιατί το θεωρούσα δύσκολο. Ναι ακόμη και τα μακαρόνια. Σαν φοιτήτρια που έμενε σε εστία δεν είχα ποτέ κουζίνα και πάντα έτρωγα από τη φοιτητική λέσχη, οπότε ούτε και τότε έφτασα στην ανάγκη να μαγειρέψω. Όλα άλλαξαν όταν πήγα εράσμους στην Ιταλία και αναγκαστικά, θέλοντας και μη έπρεπε κάτι να μάθω να φτιάχνω.

 

Τότε ακολουθούσα πάντα τις safe choices, μόνο μακαρονάδας, κοτόπουλο στο φούρνο με ριζάκι και κανέναν αρακά. Σιγά σιγά, και καθώς άρχισα και λίγο να ζηλέυω τις Ιταλίδες συγκατοίκους μου που έπαιζαν την ιταλική κουζίνα στα δάχτυλα, είπα να πέσω στα λίγο πιο βαθειά. Τελικά κατάλαβα ότι όχι μόνο η μαγειρική με ξεκουράζει και ότι είναι ένα πολύ διασκεδαστικό χόμπι, αλλά και ότι μου δίνει μια απερίγραπτη ευχαρίστηση όταν μπορούσα να κάνω φίλους και γνωστούς να τρώνε από τα φαγητά και τα γλυκά μου με χαρά και ικανοποίηση.

 

Πλέον έχω φτάσει στο σημείο να ψάχνω νέες συνταγές σαν τις “θείτσες” και Ι don’t give a f*ck. Βέβαια ένα ακόμη καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι κατάφερα να πείσω τις φίλες μου, που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εμένα , να καταλάβουν πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν τα πράγματα στη κουζίνα και να το προσπαθήσουν κι αυτές.

 

Εμένα προσωπικά με βολεύει περισσότερο να παίρνω συνταγές από το Youtube για να έχω και μια εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και αυτά τα κανάλια είναι που με βοήθησαν περισσότερο.

 

 

Home Cooking Adventure

Food Wishes

Ένα ωραίο κανάλι on the rise είναι και το Νatasha’s Kitchen

To Laura in the kitchen προσφέρει αμέτρητες ιδέες για φαγητά από όλες τις κουζίνες, έχει βέβαια σπαστική φωνή αυτή η Laura…

Ενώ σίγουρα ο πιο εύκολος, βολικός και φυσικά χαριτωμένος σεφ του Youtube, είναι ο One Pot Chef

Βέβαια μπορείτε να παίρνετε λαχταριστές ιδέες για σνακ, breakfast ή επιδόρπια ακόμη και από το BuzzFeed Food και το Tasty στο Facebook, ενώ και οι δικοί μας Έλληνες σεφ έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά στο Youtube.

To Akis Petretzikis Official έχει πολύ ωραίες συνταγές, όπως και το κανάλι του Ευτύχη Μπλέτσα, και φυσικά μπορείτε απλά να ψάχνετε τις συνταγές από τις μινι εκπομπές που έχουν κάνει κατα καιρούς η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στη τηλεόραση.

Διαβαστε επισης

loading...