Home BLOGS Οι ειδικοί μίλησαν… Τι είναι αυτό που τρως και σε παχαίνει περισσότερο;

Οι ειδικοί μίλησαν… Τι είναι αυτό που τρως και σε παχαίνει περισσότερο;

0
296

Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε μέσα στην λίστα, απλά δεν το είχαμε σαν κορυφή μιας και έτσι γρήγορα περνάνε από το μυαλό μας ακόμα μερικά τρόφιμα που θα τα είχαμε στις πρώτες θέσεις. Και να που κάναμε λάθος… Έχετε αναρωτηθεί λοιπόν ποτέ ποιο φαγητό ευθύνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό για τη μεγαλύτερη αύξηση βάρους βάσει ποσοστού;

 

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Διαιτητικής και Επιδημιολογίας Φρανκ Χου, μελέτησαν το ζήτημα της αύξησης του βάρους σε βάθος 20ετίας. Προκειμένου να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα, οι ερευνητές μελέτησαν και ανέλυσαν τα διατροφικά στοιχεία περισσοτέρων από 120.000 εθελοντών.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, η καθημερινή κατανάλωση πατάτας, σε οποιαδήποτε μορφή παρακαλώ, κυρίως όμως ως τηγανιτή ή με την μορφή των τσιπς, μπορεί, και το κάνει δηλαδή, να αυξήσει  σημαντικά το σωματικό βάρος σε βάθος χρόνου. Και όλα αυτά σε σύγκριση με αναψυκτικά, γλυκά και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

 

Ενδεικτικά, μια επιπλέον μερίδα τηγανητές πατάτες τη μέρα προσθέτει κατά μέσο όρο ενάμισι κιλό μέσα σε μια τετραετία, ενώ μια πρόσθετη μερίδα τσιπς καθημερινά προσθέτει 0,75 κιλά μέσα σε την ίδια χρονική περίοδο.

 

Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τα όσα ξέραμε και να πετάξουμε τα πατατάκια τελείως από το ντουλάπι; Λέμε τώρα…