HomeBLOGSΠαγκόσμια μέρα του Daquiri σήμερα, εσύ που θα το απολαύσεις;

Παγκόσμια μέρα του Daquiri σήμερα, εσύ που θα το απολαύσεις;

Από παγκόσμιες μέρες άλλο τίποτα αυτός ο κόσμος. Άλλες σοβαρές, άλλες άκυρες και άλλες… απολαυστικές όπως η σημερινή. Η 19η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στο δροσιστικό αυτό cocktail με βάση το ρούμι.

 

Το Daquiri δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κούβα στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Jennings Cox, μηχανικό στα μεταλλεία. Το δροσιστικό αυτό ποτό, μετρά όχι μία, όχι δύο αλλά τέσσερις παραλλαγές.  Οι παραλλαγές αυτές είναι το Hemingway Daquiri, που δημιουργήθηκε στο bar «La Floridita» στην Κούβα για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, το Cox’s Daquiri με αρώματα βανίλιας και ανανά, το Jose Marti Especial, με το οποίο ο Andy Loudon κέρδισε το διαγωνισμό Havana Club Cocktail Grand Prix το 2014, και, τέλος, το Honeysuckle Daiquiri με ένα μείγμα μαγειρεμένου μελιού και ελαιοσακχάρων πορτοκαλιού.

 

Και επειδή αρκετά είπαμε για το πότε και το πως… καιρός είναι να σας πούμε και το που   –  θα απολαύσετε τα καλύτερα Daquiri της Αθήνας, δοκιμασμένα!

 

Baba au Rum. Κλειτίου 6, Αθήνα, Μοναστηράκι.

Το κατεξοχήν cocktail bar του κέντρου της Αθήνας. Ξεχωριστός διάκοσμος, ανεβαστική μουσική και cocktail μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Ποιο καλύτερο μέρος να απολαύσεις είτε το all time classic είτε τις δροσιστικές εκδοχές του Daquiri; Το συστήνουν μέχρι και οι τουρίστες σε ξένα site.

 

Theory Bar. Πλάτωνος, Χαλάνδρι

Ένα all day café bar στο Χαλάνδρι που θα βρεις ότι μπορείς να φανταστείς από νέες δροσιστικές προτάσεις, φευγάτα cocktail και κλασικά ποτά με μία… διαφορετική νότα!

 

Holy Spirit, Λαοδίκης41,Γλυφάδα

Τελευταία στάση νότια, σε ένα όχι και τόσο μυστικό κήπο πλέον. Τα καλύτερα cocktail κοντά στην θάλασσα. Γιατί όχι και σήμερα, στην παγκόσμια μέρα Daquiri;

 

 

Διαβαστε επισης

loading...