HomeBLOGSTο πρώτο 3D σπίτι βρίσκεται στη Γαλλία

Tο πρώτο 3D σπίτι βρίσκεται στη Γαλλία

Έχουν ήδη εκτυπωθεί τρισδιάστατα αυτοκίνητα, τρισδιάστατα όπλα και μιλάμε για τρισδιάστατες κύστεις. Τώρα, οι επιστήμονες που εργάζονται στη γαλλική πόλη της Νάντης έχουν κάνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα – αποκαλύπτοντας τι τιμολογείται ως το πρώτο παγκοσμίως τυπωμένο σπίτι στον κόσμο.

 

Η ιδιοκτησία των πέντε δωματίων, 95 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάσει μια τοπική οικογένεια που δικαιούται κοινωνική βοήθεια από τον Ιούνιο. Και οι αρχές λένε ότι τώρα εξετάζουν τη σκοπιμότητα ανάπτυξης μιας ολόκληρης συνοικίας τέτοιων κατοικιών.

 

«Είναι αυτό το μέλλον;» ρώτησε ο Benoit Furet, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Nantes, ο οποίος εργάστηκε στο ετήσιο πρόγραμμα.

 

3d_house_doctvgr_02.jpg

 

 

“Είναι μια λύση και μια εποικοδομητική αρχή που είναι ενδιαφέρουσα γιατί δημιουργούμε το σπίτι απευθείας στο χώρο του ξενοδοχείου και, επιπλέον, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τοίχους με σύνθετα σχήματα”.

 

Αν και αυτό δεν είναι το πρώτο κτίριο που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία εκτύπωσης, εκείνοι που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο – συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, μηχανικών και κατασκευαστών – λένε ότι θα είναι οι πρώτοι που θα είναι μόνιμα εξοικειωμένοι. Και λένε ότι εάν κλιμακωθεί, η διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών κατοικιών γρηγορότερα και φθηνότερα από ό, τι επιτρέπουν οι τρέχουσες τεχνικές.

 

 

Ένα ειδικά σχεδιασμένο μηχάνημα που ονομάζεται BatiPrint3D πήρε μόλις 18 ημέρες για να ολοκληρώσει το αρχικό κέλυφος της ιδιοκτησίας χρησιμοποιώντας ένα πολυμερές υλικό. Το σκυρόδεμα στη συνέχεια πληρώθηκε σε κοίλους τοίχους για μόνωση. Το έργο, που ονομάζεται Yhnova, είδε επίσης το σπίτι σχήματος Υ εξοπλισμένο με πολλαπλούς αισθητήρες για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, της υγρασίας και της θερμοκρασίας, καθώς και συστήματα για την αξιολόγηση των θερμικών ιδιοτήτων του κτιρίου. Αυτό θα επιτρέψει στους ενοικιαστές να εξοικονομήσουν ενέργεια, εκτιμούν οι σχεδιαστές.

 

 

3d_house_doctvgr_03.jpg

 

Η αρχή της πόλης της Νάντης Métropole αναφέρει ότι ξεκινά τώρα μια μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με τη δυνατότητα εκτύπωσης ενός πλήρους προαστιακού οικισμού με σπίτια σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, καθώς και ένα δημόσιο κέντρο υποδοχής 350 τετραγωνικών μέτρων.

 

Η αποκάλυψη ήρθε μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Shanghai Polymaker ότι το αυτοκίνητό της LSEV – ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να φτάσει τα 43 μίλια / ώρα – θα γίνει η πρώτη στην παγκόσμια μάζα που παράγεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D εκτύπωσης.

 

Διαβαστε επισης

loading...