Home BLOGS Σε μια Ελλάδα του Survivor υπάρχουν ακόμα νέοι που επιβιώνουν κόντρα στο κύμα της τηλε-μόδας!

Σε μια Ελλάδα του Survivor υπάρχουν ακόμα νέοι που επιβιώνουν κόντρα στο κύμα της τηλε-μόδας!

0
294

Τελικά υπάρχει ελπίδα στην χώρα ετούτη, που παρά τα μέγιστα των προβλημάτων της, βρήκε διέξοδο στην τηλεθέαση μιας εκπομπής χαρίζοντάς της απλόχερα δεκάδες ποσοστιαίες μονάδες τηλεθέασης.

Ένα φαινόμενο που ακόμα και αν έχει τελειώσει εδώ και μέρες, βρήκε τρόπο να τρυπώσει και να επικρατήσει και πάλι στις προτιμήσεις του κοινού με τις «μεθεόρτιες» συνεντεύξεις, δηλώσεις και σενάρια μελλοντικών τηλεοπτικών σχεδίων. Και τι εννοούμε την ελπίδα; Ελπίδα για εμάς είναι όταν ακόμα και ένας μόνο νέος πάει κόντρα στο φαινόμενο των τηλεσκουπιδιών, ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο απασχόλησης στον όποιο ελεύθερο χρόνο του απομένει..

Γνωρίστε την Λυδία, 13 ετών, που κατάφερε κόντρα στο κύμα να βγει αληθινή survivor, survivor λογικής και εξυπνάδας, γυρνώντας την πλάτη στην τηλεοπτική τρέλα που επικράτησε με μια εκπομπή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο περιεχόμενο!

 

Φαινόμενο Surviror λοιπόν, ένα μεγάλο τηλεοπτικό κεφάλαιο για φέτος που έκλεισε. Και παρότι ήταν μία από τις εκπομπές που «χτύπαγε» τηλεθέαση μέχρι και 75%  υπήρξε και κόσμος που κράταγε απόσταση. Μία από αυτούς και εσύ. Πως κατάφερες να μείνεις μακριά από την «αίγλη» του;

 

Είμαι 13 χρονών και πάω δευτέρα γυμνασίου. Το χρονικό διάστημα που παιζόταν το Survivor, δεν το παρακολουθούσα για αρκετούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι επειδή δεν είχα χρόνο λόγω μαθημάτων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων αλλά και επειδή δεν πίστευα ότι κερδίζεις κάτι βλέποντας αυτό το παιχνίδι.

 

Σίγουρα μια τέτοια εκπομπή που είχε τέτοια απήχηση στο κοινό διαφόρων ηλικιών θα είχε αντίκτυπο και στη νεολαία. Υπήρχαν φορές που το Survivor αποτέλεσε θέμα συζήτησης ακόμα μέσα στην παρέα σου;

Στο σχολείο, οι περισσότεροι συμμαθητές μου έβλεπαν Survivor και στα διαλείμματα άνοιγαν συζητήσεις με περιεχόμενο αυτό το τηλεοπτικό παιχνίδι. Εγώ, επειδή δεν ήξερα και πολλά βαριόμουν και προσπαθούσα να αποφεύγω αυτές τις συζητήσεις.

 

Και παρόλο που οι γνωστοί σου ασχολιόντουσαν με το τι συμβαίνει σε κάθε επεισόδιο, κατάφερες να παραμείνεις ανεπηρέαστη από το περιεχόμενο της εκπομπής; Δηλαδή, παρέμεινες στο να μην γνωρίζεις τίποτα για το τι παίζεται;

Προς το τέλος του Survivor που είχαν μείνει λίγοι παίκτες ήξερα να τους αναγνωρίσω πιό εύκολα από την αρχή και έτσι μπορούσα να συμμετέχω και εγώ στις συζητήσεις παρόλο που δεν μου άρεσαν.

Από αυτούς τους λιγοστούς παίκτες που σου έμειναν στο μυαλό, κατάφερες να ξεχωρίσεις κάποιον; Και αν ναι, για ποιο λόγο;

  Μετά το τροχαίο ατύχημα που έγινε στον Άγιο Δομίνικο , ξεχώρισα από όλους τους παίκτες τον Μάριο Πρίαμο , διότι παρόλο τον τραυματισμό του επέστρεψε στον αγώνα και κατάφερε μαζί με τον Ντάνο να πάνε στον τελικό.

 

Παρόλα αυτά αν και μικρή σε ηλικία, παραμένεις πιστή στην ιδεολογία του να μην βλέπεις τέτοιου είδους εκπομπές,. Αντ ’αυτών θα πρότεινες κάτι άλλο;

Η τηλεόραση στις μέρες μας , έχει πολλά προγράμματα που μας σπαταλάν τον χρόνο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Κατά τη γνώμη μου όλα τα τηλεπαιχνίδια δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία και απλά αποβλακώνουν τον κόσμο. Για παράδειγμα όταν γυρνάει κάποιος από την δουλειά, αντί να παρακολουθήσει τηλεόραση μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο ή να κάνει κάτι άλλο για να ψυχαγωγηθεί.

Εσύ, όταν γυρνάς από το σχολείο σου, βλέπεις καθόλου τηλεόραση; Και αν ναι έστω και αυτό το λίγο τι βάζεις πρώτο στις προτιμήσεις σου;

Εγώ προσωπικά, προτιμώ να μην παρακολουθώ τηλεόραση και να πηγαίνω στον στίβο για να κάνω την προπόνηση μου ,αλλά αν με ρωτούσαν τι θα ήθελα να δώ  θα προτιμούσα να παρακολουθήσω αγώνες στίβου , μπάσκετ , κολύμβησης αλλά επίσης μου αρέσουν οι διαγωνισμοί χορού ή τραγουδιού.

 

Ως Λυδία λοιπόν, γενικά, με τι σου αρέσει να γεμίζεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Τέλος , στον ελεύθερό μου χρόνο αθλούμαι, ακούω μουσική και διάφορα άλλα. Απο μικρή  κάνω μπαλέτο και στίβο. Τον στίβο θέλω να τον συνεχίσω επαγγελματικά και για αυτό όταν κάνω προπόνηση δίνω το 100% του εαυτού μου. Επίσης , μου αρέσει πολύ η μαγειρική και όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο μπαίνω στην κουζίνα και μαγειρεύω. Οι φίλες μου απ’ότι μου έχουν πει , δεν κάνουν δραστηριότητες επειδή προτιμούν να χαζεύουν στο κινητό τους ή να κάνουν βόλτα.