Home BLOGS Summer Nostos Festival: Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι και επιστρέφοντας στα καλύτερα!

Summer Nostos Festival: Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι και επιστρέφοντας στα καλύτερα!

0
570

Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

 

 

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του Δικού Σας σπιτιού σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

 

 

5b80d7aea0760aab73e59e1b08444ac9_l.jpg

 

 

Και αυτή την χρονιά, το line-up περιλαμβάνει σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το «ζωντανό ντοκιμαντέρ» των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voicesαλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

 

 

Πολυαναμενόμενες είναι οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, ανάμεσα σε άλλες, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R & B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Άννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας!

 

 

Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «Out of Africa» θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στο φετινό SNFestival.

 

 

Στην ενότητα του Χορού και της Ψυχαγωγίας, οι παραστάσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολλές και ξεχωριστές, ανάμεσά τους και οι εξής: Τo Studio Companyτου American Ballet Theatre έρχεται στο SNFestival για μια μοναδική παράσταση, το Theater of War επιστρέφει με ένα επίκαιρο έργο βασισμένο στην τελευταία ομιλία του Martin Luther King, Jr., η Αμερικανίδα Monica Bill Barnes θα μας ξαφνιάσει με το ιδιότυπο Happy Hour, μια από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού,.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν την εμβληματική avant-garde παράσταση Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard θα μας ενθουσιάσουν με τον ομαδικό χορό Bastet που δημιούργησαν από κοινού, ενώ ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ γίνεται έμπνευση για μια πρωτότυπη χορογραφία που βασίζεται στον επικό αγώνα του 1993. Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου επιστρατεύονται για να μας αιφνιδιάσουν με φαντασία, με αστεία αλλά και με εντυπωσιακά κατορθώματα.

 

 

Στον χώρο των εικαστικών τεχνών ο Robert Storr σε συνεργασία με τις καταξιωμένες επιμελήτριες Barbara LondonΚαλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaoloθα παρουσιάσουν το πρόγραμμα διεθνούς νideo art, με τίτλο Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση! Μέσα από επιλεγμένα βίντεο και φιλμ, διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια της Ανατροπής (Disruption) με ποικίλους τρόπους.

 

Ξεχωριστό βάρος έχει δοθεί στις εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες. Στο Nostos University για παιδιά και ενήλικες μας ξεναγεί στα πιο απίθανα μυστικά της φύσης ο εφευρέτης και καλλιτέχνης, John Edmark. Παράλληλα, και κάθε μέρα, πλήθος από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια, μαθήματα, παιχνίδια αλλά και θέατρο σκιών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη, Ηλία Καρελλά, θα περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για ατελείωτες ώρες κεφιού.

 

Στο πλαίσιο του SNFestival από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση. το οποίο θα διερευνήσει μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Το Συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Institute στο ΠανεπιστήμιοJohns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του SNF Agora Institute.  Η συμμετοχή στο Συνέδριο και τους Διαλόγους είναι ελεύθερη και γίνεται με προεγγραφή.

 

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων. Την περιγραφή του SNF RUN θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

 

Με το Summer Nostos Festival, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςφιλοδοξεί να φέρει κοντά διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα, διαφορετικές μορφές έκφρασης και ερεθίσματα, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε όλους, που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν, κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι και μας επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια!

 

Καλωσήρθατε στο Summer Nostos Festival 2018!

 

 

Πρόγραμμα:

 

Joyce DiDonato

 

joyce-didonato-photosimonpa.jpg

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Kronos Quartet & Sam Green: A Thousand Thoughts

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Drone Mass – In memoriam: Jóhann Jóhannsson

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

American Contemporary Music Ensemble

Τρίτη 19 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Simone Dinnerstein: J. S. Bach – Goldberg Variations

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Evelyn Glennie – Ορχήστρα Academica Αθηνών – Νίκος Τσούχλος

Κυριακή 24 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Φίλιππος Τσαλαχούρης: Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα

Κυριακή 17 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 12 ετών και άνω

 

Μουσικοί της Καμεράτα, Γιώργος Πέτρου – Rock Goes Baroque

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Αχιλλέας Γουάστωρ, Cliff Almond, Παναγιώτης Ανδρέου

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

John Cale & Band

Τρίτη 19 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

Animal Collective

Σάββατο 23 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο

 

Seu Jorge

Κυριακή 17 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

The Barr Brothers

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Στέρεο Νόβα

 

 

stereo-nova-1200.jpg

 

 

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

Alexi Murdoch

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

Yasmine Hamdan

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Petrakis, Lopez, Chemirani Trio

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Choir! Choir! Choir!

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 21.30, Αγορά – To Choir! Choir! Choir! γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ – Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω / Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην εκδήλωση επισκεφτείτε το www.SNFestival.org.

 

Lianne La Havas

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

Άννα Βίσση

Κυριακή 24 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο

 

Onirama

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

 

Kampire

Τρίτη 19 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

 

Bongeziwe Mabandla

Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος

Με δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

 

Rudeboyz

Κυριακή 17 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

 

Sounds of Sisso

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

 

Otim Alpha

Σάββατο 23 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

 

American Ballet Theatre Studio Company

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Monica Bill Barnes & Co: Happy Hour

Τετάρτη 20 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30 & 21.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Κωνσταντίνος Ρήγος – Χοροθέατρο Οκτάνα: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

 

 

konstantinos-rigos_preview-e1528450304728.jpeg

 

 

 

Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

 

Μαριάννα Καβαλλιεράτου – Dom Bouffard: Bastet

Σάββατο 23 Ιουνίου,  20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Χορεύοντας στη Σκακιέρα

Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος

Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

 

Ο Δάφνις Κόκκινος χορογραφεί τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ – Lamento

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

 

Όρνιθες – Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών

17-20 Ιουνίου, 21.00, Λαβύρινθος

Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

 

Seeking Bliss

Κυριακή 17 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30-20.00, Πίδακες νερού

 

Comedy Circus

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου, 19.30 & 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή

 

Circus Outdoors

17-24 Ιουνίου, 18.30-19.00 Ξέφωτο – 21.30-22.00 Αγορά

 

Περπάτα Ανάμεσα

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.00, Ξέφωτο

 

Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση!

17-24 Ιουνίου, 06.00-00.00, Φάρος

 

Οικογενειακά Πορτραίτα

17-24 Ιουνίου, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

 

SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Σάββατο 23 Ιουνίου,  20.50

 

Το Summer Nostos Festival σε ρυθμούς Μουντιάλ!

 

Οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ, της μεγαλύτερης γιορτής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

 

Επιπλέον, καθημερινά στον Στίβο, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το Κανάλι, πλήθος δραστηριοτήτων θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για πολύ παιχνίδι!

 

Nostos University για παιδιά – John Edmark

 

Επίπεδο 5Α, ΕΛΣ

Με δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Αγορά / Για παιδιά όλων των ηλικιών

 

Κυριακή 17 Ιουνίου, 18.30-19.30

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 18.30-19.30

Τρίτη 19 Ιουνίου, 18.30-19.30

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 18.30-19.30

 

Ημερίδα από το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

 

Τετάρτη 20 Ιουνιου, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

 

7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Κοινωφελή Δράση

 

21-23 Ιουνιου, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

 

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων λόγου στο νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος..

100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιστορικές προσεγγίσεις.

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 18.30, Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.