HomeBLOGSΤα δέκα πράγματα που μας εκνευρίζουν απίστευτα στο Facebook...

Τα δέκα πράγματα που μας εκνευρίζουν απίστευτα στο Facebook…

Έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε ούτε μία μέρα χωρίς αυτό. Το απόλυτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης σε μια περίοδο που ο χρόνος είναι πολυτέλεια, επαφή με παλιούς συμμαθητές-συμφοιτητές-φίλους, συνεχής και μαζική ενημέρωση για τα νέα κοντινών προσώπων μας, μόδα κ.α. 

Διαβάστε παρακάτω τα δέκα πράγματα που… σπάνε περισσότερο τα νεύρα μας στο Facebook: 

1. Οι γκόμενες που μας ενημερώνουν κάθε βδομάδα για την προσωπική τους κατάσταση, αλλάζοντας το «Ελεύθερη» με το «Σε σχέση» και το αντίστροφο. Πόσες φορές θα το αλλάξεις μέσα σε ένα εξάμηνο κοπελιά; Έλεος!

2. Εκείνοι/ες που νιώθουν την ανάγκη να μας ανακοινώνουν κάθε τρεις και λίγο το τι κάνουν και που βρίσκονται. «Πήγα για ψώνια στο Mall», «Τα σπάω στο Μπουρνάζι», «Είμαι στο γήπεδο», «Ετοιμάζομαι να πάω για δουλειά», «Σχόλασα και πάω σπίτι» κλπ. Σε λίγο δηλαδή θα μας ενημερώνουν και για το πότε πάνε τουαλέτα… Φρίκη!

3. Τα ανόητα κουίζ, που θέτουν κάθε λογής ανόητες ερωτήσεις του στυλ «Πού σου αρέσει να το κάνεις;», «Ποιά είναι η αγαπημένη σου στάση;», «Τι θα γίνει στη ζωή σου σε 5 χρόνια;», «Τι ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου;» και άλλα τέτοια παρόμοια.

4. Εκείνοι/ες που, παρ’ ότι δεν γνωρίζεις καθόλου αλλά έχεις στη λίστα σου (όπως συμβαίνει συνήθως στο Facebook), αφήνουν το σχόλιό τους ή κάνουν Like πριν καλά-καλά προλάβεις να γράψεις κάτι. Ε, κάποια στιγμή καταντάει αηδία!

5. Αυτοί/ές που αραδιάζουν δεκάδες μουσικά κλιπάκια ημερησίως και ειδικά σκυλάδικα τέταρτης κατηγορίας από το πανέρι της λαϊκής. Ok, κι εμείς βάζουμε κάνα τραγουδάκι, ρε παιδιά, αλλά όχι κι έτσι. Λυπηθείτε μας…

6. Οι εκτός ελέγχου πέφτουλες που πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα και από ιό (είναι ένα είδος το οποίο ευδοκιμεί και στο θηλυκό του, αλλά σε πιο ήπια μορφή). Κάποιοι  μάλιστα από εκείνους που ψάχνουν απεγνωσμένα ερωτική συντροφιά, δεν διστάζουν να καταφύγουν σε αισχρολογίες, αλλά και να δείξουν τα απόκρυφά τους σε όλο τον κόσμο. Βρήκε κανείς γκόμενα έτσι; Αναρωτιέμαι.

7. Οι… υποψήφιες προς φωτογράφιση στο Playboy, που προς το παρόν «τα πετάνε» στο προφίλ τους. Όχι ότι δεν μας αρέσει αυτό, αλλά το να δημοσιεύονται 400 ή 500 φωτογραφίες όλων των… στάσεων και περιστάσεων είναι κάπως υπερβολικό. Overdose λέγεται και, όπως γίνεται αντιληπτό, ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας. Απ’ την άλλη, υπάρχουν και οι άνδρες, που γουστάρουν να φωτογραφίζονται χωρίς μπλούζα και το να το παίζουν… Ράμπο! Αυτό πάλι πού το πας;

8. Τα αμέτρητα γκρουπάκια με τα πιο ασήμαντα θέματα του κόσμου, που δημιουργούνται για ψύλλου πήδημα από όποιον δεν έχει δουλειά να κάνει.  «Sex και ιστιοπλοΐα», «Άνδρες που έχουν γούστο στις  γκόμενες και δεν πάνε με όποια σαβούρα να ‘ναι» και «Μου αρέσει να με βλέπουν όταν τελειώνω»,  είναι μερικά από τα πιο… βαθυστόχαστα, μέσα από μια ατέλειωτη λίστα με ό,τι μπορείς να φανταστείς.

9. Τα εκατοντάδες μηνύματα που καταφθάνουν στο inbox από οποιονδήποτε θέλει να διαφημίσει κάτι, ή να διαδώσει κάτι άλλο. Και φυσικά, όταν λαμβάνεις τόσα άχρηστα, που δεν έχεις το χρόνο για να τα ξεσκαρτάρεις ή να τα διαβάσεις, σου ξεφεύγουν κάποια άλλα, που προέρχονται από φίλους/γνωστούς σου.

10. Τέλος, ο πονοκέφαλος που σου δημιουργείται από τα πολύ συχνά προβλήματα του Facebook, που κάθε τόσο ζορίζεται να φορτώσει μια σελίδα, ή που από τις πέντε γραμμές που γράφεις στο chat, φτάνουν στον προορισμό τους οι δύο. Άντε να συνεννοηθείς, δηλαδή. Και μετά με ρωτάτε γιατί δεν είμαι ποτέ online…

 

 

Διαβαστε επισης

loading...