Home BLOGS Του πέταξε τον γάτο από τον πέμπτο όροφο!

Του πέταξε τον γάτο από τον πέμπτο όροφο!

0
571

Ο ιδιοκτήτης του γάτου πρέπει να δικαιωθεί!

 

 

Για ένα ακόμα έγκλημα που έγινε εις βάρος ενός γάτου στην περιοχή του Γκύζη επί της οδού Μομφεράτου μας ενημέρωσε ο Φίλιππος Μαλακατές. Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου γύρω στις 19:00 ο Φίλιππος άκουσε νιαουρίσματα. Αναζητώντας τον γάτο του, που μένει μαζί του στο διαμέρισμα του, το οποίο βρίσκεται στον ημιώροφο, είδε το ζώο να προσπαθεί να ισορροπήσει στο περβάζι του παραθύρου της διπλανής πολυκατοικίας στον 5ο όροφο. Την ίδια στιγμή και ενώ προσπαθεί εκείνος και ένας φίλος του πού ήταν μαζί του εκείνη την ώρα προσπαθούν να αντιληφθούν το πώς ο γάτος ο Τζέρι βρέθηκε εκεί πάνω, τον βλέπουν να παλεύει με κάτι.

 

Και οι δύο αρχίζουν να φωνάζουν και να ουρλιάζουν καθώς κατάλαβαν ότι το παράθυρο ανοίγει και πως το γατί τους κινδυνεύει. Και ενώ φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν βλέπουν κάποιον μ’ ένα σκουπόξυλο να ρίχνει μερικώς το παράθυρο και να σπρώχνει στο κενό από τον 5ο όροφο τον Τζέρι. Ο Φίλιππος σε κατάσταση σοκ βλέπει τον Τζέρι να πέφτει και σοβαράς τραυματισμένος ο γάτος πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης του να βγει έξω να φτάνει στον διαμέρισμα του. Τότε τον αρπάζει και τρέχει στην κτηνίατρο, που βρίσκεται πολύ κοντά. Ο φίλος του σπεύδει στη διπλανή πολυκατοικία και βλέπει έναν ηλικιωμένο άντρα να κατεβαίνει από την πολυκατοικία και να κρύβεται στην πυλωτή ενώ κρατάει στα χέρια του ένα σκουπόξυλο, όμοιο με αυτό που είχε ρίξει ο ένοικος του 5ου όροφο τον γάτο τους στο κενό.

 

Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση και θυμωμένος για τα όσα συνέβησαν χτυπούσε τα κουδούνια ζητώντας από τους γείτονες να του αποκαλύψουν το όνομα εκείνου που συμπεριφέρθηκε έτσι στο γατί. Αλλά κανείς δεν του το έλεγε! Επί τόπου λίγο αργότερα κατέφθασε και η Αστυνομία, η οποία όμως μόνο κατέγραψε το συμβάν και δεν προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο Τζέρι, που διέφυγε τον κίνδυνο, πλέον έχει μόνιμη βλάβη στη γνάθο από την πτώση, σύμφωνα με την γνωμάτευση της κτηνίατρου Θεοδώρας Τσιγούρη το ζώο έχει ράμματα στο πόδι, σκίσιμο στη μύτη, σπασμένα δάχτυλα, μώλωπες και εσωτερική θωρακική αιμορραγία. Σύμφωνα με τον Φίλιππο οι αστυνομικοί πού πήγαν εκεί μετά την κλήση του τον παρότρυναν να σταματήσει και να μην καταγγείλει τον δράστη, παραβλέποντας το γεγονός η εγκληματική πράξη του ηλικιωμένου διώκεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου! Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Φίλιππος επικοινώνησε με το zoosos.gr για να καταγγείλει το συμβάν και σε συνεργασία με την Μάρθα Πουλτίδου του δώσαμε οδηγίες για το πώς να κινηθεί ώστε να γίνει η καταγγελία και να διωχτεί αυτός που φταίει για την κακοποίηση του γάτου του. Σύμφωνα με τον Φίλιππο Μαλακατέ ο ηλικιωμένος γείτονας του προφανώς δεν πίστευε, ότι το γατί ανήκει σε κάποιον και πως οι πράξεις του θα είχαν τέτοιες συνέπειες. Μάλιστα χτες βρήκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ρωτούσε με «ενδιαφέρον» τους άλλους γείτονες αν τελικά βρήκαν εκείνον που έσπρωξε το ζώο δίνοντας αφορμή για να εισπράξει κάμποσες βρισιές και «χαριτωμένους» χαρακτηρισμούς από τους δύο νεαρούς οι οποίοι φροντίζουν νυχθημερόν τον τραυματισμένο Τζέρι.

 

Η γνωμάτευση της κτηνιάτρου Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιοι από τους περίοικους που είδαν τι συνέβη αρνήθηκαν να συμβάλλουν καταθέτοντας, αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, γιατί είναι γείτονες με τον δράστη και δεν θέλουν «να χαλάσουν τις καρδιές τους…». Μάλιστα στις 30 Σεπτεμβρίου μια μέρα πριν από το συμβάν ο φίλος του Φίλιππου είδε τον ηλικιωμένο γείτονα να ψάχνει ένα γατί κάτω από αυτοκίνητο του, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει. Εκείνη την ώρα δεν έδωσε σημασία αλλά υπέθεσε ότι δεν έψαχνε το ζώο από ενδιαφέρον. Τελικά μια μέρα μετά αυτός ήταν ο άνδρας που κρατούσε το σκουπόξυλο

 

 

 

 

 

 

Πώς είναι σήμερα ο Ντίνος Δουλκερίδης από το Big Brother