HomeBLOGSΞέραμε το monogamy, μάθαμε το Polygamy και τώρα έρχεται και το Sologamy...

Ξέραμε το monogamy, μάθαμε το Polygamy και τώρα έρχεται και το Sologamy για να μας αποτελειώσει…

Και ερχόμαστε και εμείς να ρωτήσουμε… αφού θες να μείνει solo τον γάμο τι τον θες; Για να απαντήσεις σε κάποιον που σου «την πέφτει» είμαι παντρεμένη-ος;

 

Αυτή η νέα τάση έχει ξεκινήσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής που αλλού φυσικά στην Αμερική πρώτα αλλά απλώνει τα δίχτυα της σιγά σιγά και στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Κακά τα ψέματα… το sologamy ήρθε να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα δεδομένα που θέλουν έναν επιτυχημένο γάμο μόνο όταν έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο.

 

Τι είναι το sologamy; Βασικά είναι όταν κάποιος αποφασίζει να παντρευτεί τον εαυτό του και δεν έχει σχέση με τη μονογαμία. Η μόδα παρατηρείται συνήθως σε γυναίκες 35-45 ετών και είναι μία ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης στο τέλειο «εγώ» τους, όπως αναφέρουν οι ξένες ιστοσελίδες. Και αν νομίζετε ότι αυτό βρίσκεται μόνο στην σφαίρα της φαντασίας μερικών, ήδη στις ΗΠΑ υπάρχουν ιστοσελίδες που σε βοηθούν να σχεδιάσεις την ονειρεμένη τελετή του γάμου σου ακόμα και αν το έτερον ήμισυ είσαι εσύ ο ίδιος.

 

Η διαδικασία θυμίζει σε όλα την διαδικασία ενός τυπικού γάμου. Νυφικό, βέρες, εκκλησία, καλεσμένη… απλά είναι solo μπροστά στον παπά και φανταζόμαστε ότι απλά θα κρατά το ίδιο της το χέρι… Τώρα αν λέει και όρκους… θα σας γελάσουμε!

 

Την αρχή σε όλο αυτό φαίνεται ότι έκανε πέρσι την άνοιξη μία 37χρονη, η Έρικα Άντερσον, η οποία, όπως λέει «Είναι σα να λες “ναι” στον εαυτό σου. Είναι ένας τρόπος να δηλώσεις ότι είσαι αρκετή, ότι φτάνεις και περισσεύεις και δεν έχεις κανέναν ανάγκη, ότι δεν χρειάζεται να έχεις σύντροφο, για να νιώθεις πλήρης. Το αξίζεις!».

 

Διαβαστε επισης

loading...