Άλλος ένας κολοσσός του Hollywood μπλεγμένος σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Το σκάνδαλο Harvey Weinstein ταινία τρόμου απ’τον Brian De Palma

Τα άπλυτα της καριέρας του Harvey Weinstein βγήκαν στη φόρα.

 

Το Hollywood έχει σοβαρό πρόβλημα με θέματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ειδικά τελευταία, πολλά είναι τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως, και κανένας -όση δύναμη και να ‘χει-  δεν είναι ικανός να τα αποφύγει.

 

Το νέο σκάνδαλο αφορά τον Harvey Weinstein, παραγωγό αλησμόνητων ταινιών όπως το Pulp Fiction και σχεδόν ό,τι άλλο έχει σκηνοθετήσει ο Tarantino, της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Good Will Hunting και πάρα πολλών άλλων. Γιατί; Γιατί δεν μπορούμε να ‘χουμε ωραία πράγματα χωρίς να τα αμαυρώνει το στίγμα του σκανδάλου.

 

Οι New York Times πρόσφατα κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ αποκαλύπτοντας νομικά στοιχεία, εταιρικά mails και άλλα έγγραφα τόσο της Miramax όσο και της Weinstein Company, που αποκαλύπτουν μια 30χρονη καριέρα με αρκετές γυναίκες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο ηθοποιούς όσο και εργαζόμενες της εταιρείας του.

 


Ο διάσημος παραγωγός δήλωσε πως «Γνωρίζω πως η συμπεριφορά μου προς τις συναδέλφους μου στο παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο, και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γι’ αυτό. Αν και προσπαθώ να βελτιωθώ, ξέρω πως έχω πολύ δρόμο.» Στη συνέχεια εξηγεί πως προσπαθεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του εδώ και μια δεκαετία, και πως έχει δώσει σε μια γυναίκα, Lisa Bloom, τον ρόλο της συμβούλου του ώστε να λύσει τα προβλήματα του.

 

Ο Keanu Reeves ανασταίνει την οικογένεια του στο trailer του «Replicas»

 

Αξίζει να αναφερθεί πως με βάσει τα τελευταία νέα, η Lisa Bloom, παραιτήθηκε απ’ τον ρόλο της συμβούλου-εκπροσώπου του. Και οι δηλώσεις του αν και έχουν το “καλό” πως αναγνωρίζει το λάθος του, δεν βοηθάνε και πάρα πολύ.

 

Δηλαδή τι προσπαθεί να καταλάβει μια δεκαετία; Πως να αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως ανθρώπους; Και μόνο αυτή η ιδέα είναι απλά εξοργιστική.

 

Όπως εξοργιστικό είναι ότι αν όχι ολόκληρο στούντιο, τουλάχιστον αρκετοί συνεργάτες του γνώριζαν τι συνέβαινε και όμως το άφηναν να συμβαίνει για δεκαετίες, και έπρεπε να έρθει στο φως της δημοσιότητας για να πάρουν θέση, μιας και απ’ ότι ακούμε σχεδιάζουν την απομάκρυνση του απ’ το τιμόνι της εταιρείας. Αυτό όμως δεν είναι ουσιαστικά θέση πάνω στο ζήτημα αλλά προσπάθεια να σώσουμε τη δική μας θέση απομακρύνοντας τη πέτρα του σκανδάλου, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεχόμασταν χωρίς πρόβλημα έχοντας γνώση της κατάστασης.