Home NEWS 12ος Διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix: O Μάριος Βλαχάκης στο δρόμο για την Αβάνα!

12ος Διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix: O Μάριος Βλαχάκης στο δρόμο για την Αβάνα!

0
315

Μια γιορτή για το ελληνικό bartending έλαβε χώρα στον ιδιαίτερο χώρο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στα Πετράλωνα, εκεί όπου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο εθνικός τελικός του 12ου Havana Club Cocktail Grand Prix. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Μάριος Βλαχάκης (A for Athens), με το cocktail του «The Modern Daiquiri».

 

 

 

Ο εθνικός τελικός ταξίδεψε τους προσκεκλημένους σε Κουβανέζικους ρυθμούς, με τους 10 φιναλίστ να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το “CUBA MODERNA”, καλώντας τους διαγωνιζόμενους να εμπνευστούν από την σύγχρονη Κούβα και να την αποτυπώσουν μέσω της δημιουργία τους. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις δημιουργίες, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το ρούμι Havana Club!

 

 

foto_1.jpg

 

 

 

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συνέθεσαν τρεις διακεκριμενες προσωπικότητες του πα;γκοσμιου Barteneding: ο Tony Conigliaro, ιδιοκτήτης των 69 Colebrooke Row, Termini (#9 World Best Bars 2017), Untitled στο Λονδίνο και ιδρυτής της εταιρείας Drinks Factory, η Carina Soto Velasquez , ιδρύτρια της εταιρείας Quixotic Projects η οποία διαχειρίζετα τα bars Mary Celeste Candelaria (#19 World Best Bars 2017), Glass και Hero στο Παρίσι και η Meimi Sanchez, Havana Club Global Brand Ambassador.

 

 

 

Πλέον, ο Μάριος Βλαχάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την εξωτική Αβάνα, εκεί όπου στα τέλη Μαίου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Havana Club Cocktail Grand Prix με την ελπίδα να επιστρέψει με τον παγκόσμιο τίτλο στις αποσκευές του!

 

 

foto_2_0.jpg

 

 

Ιστορία διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix μετρά πάνω από 20 χρόνια ιστορίας αποτελώντας έναν από τους ιστορικότερους διεθνεις διαγωνισμούς cocktail. Ο πρώτος διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix διοργανώθηκε το 1996 στην Αβάνα, προσελκύοντας κορυφαίους mixologists. Από τότε, και κάθε δύο χρόνια, bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Το Grand Prix διοργανώνεται σε συνεργασία με τη «Διεθνή Ομοσπονδία Μπαρτέντερ» (IBA) και το «Club de Cantineros» (Ένωση των Επαγγελματιών Μπάρμεν της Κούβας).

 

 

foto_4_0.jpg

 

 

Συνταγή cocktail The “Modern” Daiquiri

  • 50 ml Havana Club Selección de Maestros

  • 45 ml Cordial ανανά ενισχυμένο με κίτρινο Chartreuse

  • 20 ml Φρέσκος χυμός lime

  • 20 ml Ελληνικός αφρώδης οίνος

  • Γαρνιτούρα: Φρέσκος ανανάς

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μπία Ενωτιάδη & Δήμητρα Μαρή, IKON PORTER NOVELLI, τηλ. 210 6784350, email: benotiad@ikon.bbdogroup.gr& consultant@ikon.bbdo.group.gr