Home NEWS 8o Athens Bike Festival Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Αθήνα!

8o Athens Bike Festival Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου στην Αθήνα!

0
301

Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό χαρακτήρα, στην καρδιά της πόλης, κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους, χομπίστες και απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

 

Το Athens Bike Festival διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Παράλληλα, το Athens Bike Festival αποτελεί μια από τις επίσημες δράσεις της πόλης της Αθήνας στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

Πρωταρχικό μας μέλημα φέτος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ποδήλατα! Ποδήλατα πόλης, ηλεκτρικά, δρόμου, ΜΤΒ, Gravel αλλά και παιδικά θα είναι φέτος το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα μπορεί κάποιος να τα δοκιμάσει στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες της Τεχνόπολης.

 

Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

·         Ποδήλατα: Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων.

·         Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

 

 

Κάθε χρόνο το Athens Bike Festival εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και καινούριες εκδηλώσεις. Με στόχο την αποτύπωση της επιρροής του ποδηλάτου στη ζωή μας, σχεδιάζουμε εκδηλώσεις που αγγίζουν σε όλες τις εκφάνσεις του ποδηλάτου: το ποδήλατο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, το ποδήλατο ως ασφαλές μέσο αστικής μετακίνησης, το ποδήλατο ως αντικείμενο υψηλής τεχνολογίας, το ποδήλατο ως μέσο ψυχαγωγίας, το ποδήλατο ως καλλιτεχνική έμπνευση.

 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Workshops, Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά, Ειδικές παρουσιάσεις νέων προϊόντων από ειδικούς, παιχνίδια και διαγωνισμοί. Μείνετε συντονισμένοι για περ/ρες πληροφορίες!

 

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: 18:00-21:00

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: 10:00-21:00

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: 10:00-21:00