Home NEWS To Amazon Go άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

To Amazon Go άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό

0
318

Το Amazon αποφασίζει να αναλάβει και να σχεδιάσει εκ νέου ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής ως καταναλωτές και πολίτες που είναι πέρα για πέρα πρωτότυπο και φουτουριστικό.

 

Ο λόγος για το παντοπωλείο (convenience store) του Amazon στο Σιατλ της Αμερικής. Αυτή την εβδομάδα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το πρώτο Amazon Go στο Σιατλ.

 

Τα ράφια του είναι γεμάτα με «προκάτ» σαλάτες και σάντουιτς, κονσέρβες, κρασί και τα επονομαζόμενα Amazon Meal Kits (πακέτα φαγητού).

 

Ωστόσο απαιτείται εφαρμογή για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση, καθώς τα πραγματικά χρήματα δεν έχουν αξία στο Amazon Go!

 

Ναι, καλά ακούσατε, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του μαγαζιού, το Amazon αποφάσισε ότι οι ταμίες και οι ουρές των πελατών, δεν είναι μέρος του «καταναλωτικού μέλλοντος».

 

Χρειάζεται να διαθέτεις την εφαρμογή για να μπεις και έπειτα ένα σύστημα από κάμερες, αισθητήρες και μέσα καταγραφής τεχνητής νοημοσύνης, εντοπίζουν τους πελάτες όσο εκείνοι επιλέγουν τα προιόντα που θέλουν να αγοράσουν μέχρι να βγουν από την πόρτα χωρίς να περιμένουν για να πληρώσουν. ‘Έχει γίνει ήδη το “check out”.

 

Αυτόματα χρεώνονται μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο φυσικά πρόσωπα δουλεύουν πίσω από τις κάμερες για να επιβλέπουν αυτό που η τεχνητή νοημοσύνη αδυνατεί να εκτελέσει.

 

Απ’ότι φαίνεται, παρ’ ότι δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη διάδραση, είναι πολύ δύσκολο να κλέψεις από το Amazon Go (λογικό ακούγεται).

 

download.jpg

 

Το Amazon Go που είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στους υπαλλήλους του Amazon από το 2016, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του «τεχνολογικού γίγαντα» που τελικά αποφασισε ότι η «φυσική παρουσία» παραμένει cool, αναστατώνοντας τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, το οποίου η τεχνολογία έχει μείνει πολύ πίσω.

 

Αφού το Amazon ανέλαβε και τα βιβλία ως επιχείρηση, η εταιρία αρχίζει να οικοδομεί πραγματικούς χώρους αγοράς βιβλίων, ενώ η απόφαση ανάληψης και ενασχόλησης με το λιανικό εμπόριο και γενικά το  Whole Foods market βρίσκεται σε εξέλιξη.