Home NEWS BTW τι παίζει με τα χρώματα στα διαβατήρια; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί βγαίνουν σε 4;

BTW τι παίζει με τα χρώματα στα διαβατήρια; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί βγαίνουν σε 4;

0
389

Δεν είναι θέμα μόδας, ούτε επιλογής για το ποιο σου πάει καλύτερα σαν χρώμα… Το θέμα είναι τελικά από πού κρατάει η σκούφια σου…

 

Μαύρο, κόκκινο, μπλε και πράσινο, προς τι όμως ο διαχωρισμός;

 

Μαύρο: Το μαύρο είναι το πιο σπάνιο χρώμα που βλέπει κανείς στα διαβατήρια. Αφρικανικές χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Ζάμπια, το Μπουρούντι, η Αγκόλα, το Τσαντ, το Κονγκό και το Μαλάουι χρησιμοποιούν τέτοιο χρώμα στα εξώφυλλα των διαβατηρίων μιας και το μαύρο είναι το εθνικό τους χρώμα.

 

Κόκκινο: Είναι το χρώμα που επιλέγεται από χώρες με τρέχον ή παλαιότερο κομμουνιστικό σύστημα όπως σε Κίνα, Σερβία, Λετονία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία για παράδειγμα, έχουν διαβατήρια κόκκινου χρώματος.

 

Μπλε: Το μπλε είναι το δεύτερο πιο κοινό χρώμα στα διαβατήρια. Οι χώρες των οποίων τα διαβατήρια είναι μπλε χρώματος πιστεύεται ότι ανήκουν στο λεγόμενο «νέο κόσμο». Χώρες όπως η Ινδία, η Βόρεια Αμερική, η Νότια Αμερική και η Αυστραλία, το μπλοκ των χωρών της Νότιας Αμερικής, μεταξύ των οποίων, η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Παραγουάη, χρησιμοποιούν επίσης το μπλε διαβατήριο – το κάλυμμα συμβολίζει τη σύνδεση με τη Mercosur. Μπλε έχουν και 15 χώρες της Καραϊβικής.

 

Πράσινο: Οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες χρησιμοποιούν πράσινα διαβατήρια, όπως το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πράσινο θεωρείται το αγαπημένο χρώμα του Προφήτη Μωάμεθ.

 

Τυπάκος ανεβάζει video που δείχνει πως είναι να «χάνεσαι» παίρνοντας LSD και… σου ανοίγει τα μάτια σε έναν άλλο κόσμο!

Teaser που μόλις κυκλοφόρησε για την νέα σεζόν GOT … αφήνει τους φανς σε αναμμένα κάρβουνα!