Home NEWS Μπήκαν οι «βάσεις» για τον νέο θεσμό γυμναστικής, το «The 3Gym Concept»

Μπήκαν οι «βάσεις» για τον νέο θεσμό γυμναστικής, το «The 3Gym Concept»

0
254

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο «The 3Gym Concept» που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δίδυμα Περιστερίου». Πρόκειται για μία πρωτοποριακή διοργάνωση όπου σωματεία γυμναστικής παρουσίασαν τρία ομαδικά προγράμματα διαφορετικού γυμναστικού αντικειμένου (ενόργανη, ρυθμική, ακροβατική, αεροβική, τραμπολίνο, αισθητική, χορό, rope skipping κλπ.).

 

 

 

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 21 αθλητικά σωματεία που είχαν σχηματίσει επτά «3 Gym» ομάδες. Συνολικά συμμετείχαν 290 αθλητές και αθλήτριες, ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση φίλων του αθλητισμού, οι οποίοι κατέκλυσαν τις κερκίδες του σταδίου.  «Τα χαμόγελα που υπήρχαν στα πρόσωπα των παιδιών και οι δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στις εξέδρες μαρτυρούν την επιτυχία του εγχειρήματος. Για εμάς που έχουμε συνηθίσει τον πρωταθλητισμό ήταν ένα διαφορετικό θέαμα. Είναι ωραίο να υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, ώστε τα νέα παιδιά να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης μέσα από τον αθλητισμό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Μαρία Παπαδοπούλου.

 

 

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα κάθε ομάδα αξιολογήθηκε στο σύνολο και των τριών προγραμμάτων που παρουσίασαν, αλλά επειδή ήταν η πρώτη διοργάνωση βραβεύτηκαν όλες οι ομάδες Τα σωματεία συνεργάστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργήσουν ομάδες με διαφορετικά γυμναστικά αντικείμενα και μέσα από αυτή τη διαδικασία τα νέα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται με αθλητές, που σε άλλη διοργάνωση θα είναι αντίπαλοί τους, ενώ ενθαρρύνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού του στη επόμενη διοργάνωση γυμναστικής για όλους, στο «Cosmogym Festival – Contest» από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι..

 

 

 

 

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από διεθνείς κριτές και καθηγητές Πανεπιστημίων. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η ΑΠΕ Γιτάνη. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι ιστοσελίδες www.gymnast.gr και  www.focuswebtv.gr