Home NEWS Ο Αλέξανδρος Δοντάς ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Beefeater MIXLDN7 για την Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Δοντάς ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Beefeater MIXLDN7 για την Ελλάδα

0
417

O Αλέξανδρος Δοντάς από το Bartesera ανακηρύχθηκε ο Έλληνας νικητής του διαγωνισμού MIXLDN 7 μετά την ολοκλήρωση του Ελληνικού Τελικού που πραγματοποιήθηκε στο Belleville Athens την Τετάρτη 29/11 ανάμεσα σε 11 κορυφαίους bartenders.

 

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός cocktail στον κόσμο, με βάση το gin έρχεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά, πιο σύγχρονος από κάθε άλλη φορά με συμμετοχές από 34 χώρες από όλο τον κόσμο. Αν και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, ο Αλέξανδρος κατάφερε να δημιουργήσει ένα αριστοτεχνικό cocktail που ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με την θεματική του φετινού διαγωνισμού, να δημιουργήσουν οι διαγωνιζόμενοι ένα cocktail εμπνευσμένο από την πόλη στην οποία ζουν και εργάζονται.

 

O Αλέξανδρος κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή η οποία αποτελούταν από την Global Brand Ambassador του Beefeater, Sumaiyah Connoly, τον Erik Lorincz, Head Bartender στο American Bar του Savoy Hotel και τον Alastair Burgess, ιδιοκτήτη του Happiness Forgets. Συγκεκριμένα, δημιούργησε μια πραγματικά ξεχωριστή συνταγή χρησιμοποιώντας ως βάση το Beefeater συνδυάζοντας το με Vermouth Bianco μαγειρεμένο με βασιλικό σε Sous-Vide.

 

O Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Λονδίνο, στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2018 θα λάβει μέρος σε μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δοκιμασιών εκπροσωπώντας την χώρας μας ενώ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητες του.

 

Κάθε χρόνο ο στόχος του διαγωνισμού είναι να ανακαλύψει τους πιο δυναμικούς και ενθουσιώδεις bartenders που θα επιτύχουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή βρετανική κληρονομία του Beefeater διανθισμένη με μια σύγχρονη νότα. Ο φετινός νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού δεν θα στεφθεί μόνο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Beefeater MIXLDN αλλά θα έχει την μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει το αποκλειστικά δικό του Limited Edition Beefeater Gin μαζί με τον Beefeater Master Distiller, Desmond Payne. Μια ευκαιρία ζωής για τον νικητή που θα του δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία παραγωγής του κορυφαίου Λονδρέζικου dry gin.

 

Ο Desmond Payne, o Master Distiller του Beefeater, δήλωσε πως: “Η βιομηχανία του gin συνεχίζει να αναπτύσσεται και κάθε χρόνο ο παγκόσμιος διαγωνισμός μας MIXLDN, γίνεται ολοένα και καλύτερος. Η διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού τα τελευταία 7 χρόνια μας επέτρεψε να έρθουμε κοντά με bartenders από όλο τον κόσμο. Ανυπομονώ να βοηθήσω τον φετινό νικητή να φτιάξει το δικό του Beefeater gin, στο Kennington του Λονδίνου. Το Beefeater προσπαθεί συνεχώς να καινοτομεί και μου αρέσει να είμαι μέρος της διαδικασίας και να μπορώ να έρχομαι κάθε χρόνο σε επαφή με τις πιο φρέσκιες και ανανεωτικές ιδέες».

 

Η συνταγή του Αλέξανδρου:

In Honour

Συστατικά:

· 35 mls Beefeater London Dry Gin

· 25mls Vermood Vermouth Bianco

· 20 mls Luxardo Bitter Bianco

· 1 σταγόνα Bitter Truth Olive Bitter

 

Γαρνιτούρα:

· Βασιλικός

· Stick Ρίγανης

 

Ποτήρι: Old Fashioned

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε:https://www.beefeatermixldn.com/