Home NEWS O Banksy ξαναχτυπά αυτή τη φορά στο Παρίσι!

O Banksy ξαναχτυπά αυτή τη φορά στο Παρίσι!

0
348

Ο διάσημος street artist, Banksy για ακόμα μια φόρα σοκάρει με την απαράμιλλη τέχνη του!

Επτά νέες έργα/γκραφίτι του προκλητικού καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy, έχουν ανακαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντά σε ένα πρώην κέντρο μεταναστών στο βόρειο άκρο της πόλης.

 

Ο Banksy ζωγράφισε τοίχους στο Παρίσι τοποθετώντας στον πυρήνα του ενδιαφέροντος το θέμα της μετανάστευσης – μια πολιτική πράξη από τον γνωστό για τις πολιτικές απόψεις και έργα του, γκραφιτά και καλλιτέχνη, που λειτουργεί με μέθοδο “hit and run”, ενώ παράλληλα οι κυβερνήσεις διαμαρτύρονται για το πώς θα αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους που προσφεύγουν στην Ευρώπη.

 

Τα έργα πιστεύεται ότι άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ήδη από την περασμένη Τετάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και ορισμένοι έχουν ήδη βανδαλιστεί.

 

Μια τοιχογραφία, σε έναν δρόμο στο βόρειο Παρίσι όπου οι μετανάστες κοιμούνται βαριά, δείχνει ένα μαύρο κορίτσι να ψεκάζει μια ροζ ταπετσαρία πάνω σε μία σβάστικα. Στη συνέχεια αυτό έμεινε επίτηδες ανολοκλήρωτο για να φανεί σαν να ζωγραφίζει τελικά η ίδια το ναζιστικό σύμβολο. Συμβολικό είναι και το μέρος στο οποίο ανακαλύφθηκε η τοιχογραφία. Κοντά στον σταθμό του μετρό Porte de la Chapelle, στο πρώην επίσημο κέντρο υποδοχής μεταναστών “La Bulle“.

 

Επίσης, ένα άλλο δείχνει ένα κύριο μεγάλο σε ηλικία να προτείνει ένα κόκαλο σε ένα ανυποψίαστο σκυλί ενώ στο άλλο τυο χέρι που το κρύβει επιμελώς από πίσω, κρατάει ένα πριόνι, σαν μια αλληγορία θα μπορούσαμε να πούμε, της εξαπάτησης που βιώνουμε από την πολιτική πραγματικότητα.

 

Ωστόσο, όλα τα έργα δεν αναφέρονται άμεσα στη μετανάστευση. Ένα γκραφίτι συνδέεται με το έργο του Jacques-Louis David του 1801 που δείχνει τον Ναπολέοντα να διασχίζει τις Άλπεις, ενώ άλλοι απεικονίζουν αρουραίους.

 

Ο Banksy, του οποίου η πραγματική ταυτότητα είναι άγνωστη, είναι γνωστή για υπαίθρια γκράφιτι, συμπεριλαμβανομένου του φράγματος του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στη Disneyland, όπου απεικονίζονται οι φυλακές κράτησης του Γκουαντάναμο σε τεράστιες διαστάσεις.

 

Ο κάποτε μικρός γκραφιτάς από την αγγλική πόλη του Μπρίστολ, έχει δημιουργήσει ένα όνομα και μια παρακαταθήκη στο είδος του εξαιρετικά πολύτιμη.

 

Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τις γαλλικές αρχές να τοποθετήσουν προστατευτική κάλυψη κρύβοντας πάνω στο έργο του που δείχνει τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ως πρόσφυγα σε τοίχο σε μεταναστευτικό στρατόπεδο στο Calais το 2015.

 

 

afp_16j8fs_hpembed_3x2_992.jpg

 

 

afp_16l1pe_hpembed_3x2_992.jpg

 

 

paris-banksy-4-gty-hb-180625_hpmain_4x3_992.jpg

 

 

banksy_paris01.jpeg