Home NEWS Παρουσίαση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 & Κύκλοι Μαθημάτων STEM στον «Ελληνικό Κόσμο»

Παρουσίαση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 & Κύκλοι Μαθημάτων STEM στον «Ελληνικό Κόσμο»

0
549

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με τον WRO Hellas και τον οργανισμό STEM Education καλεί τα παιδιά σε ένα ενθουσιώδες ταξίδι που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητά τους και θα ενισχύσει τις γνώσεις τους. Το ταξίδι μας θα έχει διάφορους «σταθμούς»: Θα περάσουμε από την κατασκευή περίπλοκων μηχανικών μοντέλων ή και απλών, ακόμα, μηχανών, μέχρι τη δημιουργία πρότυπων ρομποτικών κατασκευών με σκοπό τον εποικισμό του Άρη!

 

Παρουσίαση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φουαγέ του ισογείου και σε αίθουσα προβολών του «Ελληνικού Κόσμου» ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Θα υπάρχουν πρότυπες ρομποτικές κατασκευές, αγωνιστικές πίστες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, απαραίτητος εξοπλισμός, κανόνες, τρικ και συμβουλές!

          Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη

Το θέμα της φετινής πρόκλησης για την Ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού είναι «Εποικισμός του Άρη». Οι διαγωνιζόμενες μαθητικές ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν μία κατασκευή με αυτοματισμούς, η οποία θα έχει σχέση με αυτό το θέμα.

•          Γυμνάσιο: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες

Η δοκιμασία του Γυμνασίου στηρίζεται στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

•          Λύκειο: Αειφόρος Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα

Η αποστολή φέτος είναι η κάθε ομάδα να οικοδομήσει ένα ρομπότ που να κάνει τις κοινότητες των μαθητών πιο βιώσιμες, ως προς έναν από τους ακόλουθους τέσσερις στόχους: α) Προσιτή και καθαρή ενέργεια β) Αειφόρες πόλεις και κοινότητες γ) Δράση για το κλίμα δ) Η ζωή στη γη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project τους είναι σημαντικό, καθώς και να καταδείξουν με σαφήνεια τα σημεία καινοτομίας του.

 

Χρηστικές πληροφορίες:

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, αλλά και σε γονείς και παιδιά που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εκπαιδευτική ρομποτική και τις εκπαιδευτικές επιλογές που παρέχει.

Ημερομηνίες: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου – Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00

Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 14:00

 

 

Κύκλοι Μαθημάτων STEM στον «Ελληνικό Κόσμο»

 

Σε συνεργασία με τον «Ελληνικό Κόσμο», ο STEM Education δίνει την ευκαιρία σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που ταιριάζει στις δεξιότητες και τις επιδιώξεις τους.

 

Νέοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά, αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μηχανικοί μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, τροχοί και άξονες) και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.

 

STEM in Action!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM in Action! αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Νέοι Μηχανικοί». Όντας οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια, οι μικροί μηχανικοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η σωστή δομή μιας κατασκευής, η μετάδοση κίνησης και το μηχανικό πλεονέκτημα είναι πλέον έννοιες οικείες.

 

Διαγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική για τη Βαθμίδα του Δημοτικού Διαγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική για τις Βαθμίδες του Γυμνασίου

Πρόκειται για ειδικά προγράμματα προετοιμασίας μαθητών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν από έμπειρους και πολυνίκες εκπαιδευτές τη φιλοσοφία της διαγωνιστικής διαδικασίας, την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη βέλτιστων επιδόσεων. Μέσα από τα προγράμματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς, οι μαθητές θα καταφέρουν να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

 

Χρηστικές πληροφορίες:

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: ΕΔΩ ή τηλεφωνικά στο Τ. 212 254 0000.

(Ο σύνδεσμος για τη φόρμα: https://goo.gl/forms/syAqxB6SnyQMFbpv1)

Χωρητικότητα: 10 – 20 παιδιά/τμήμα

Διάρκεια: 90 λεπτά, 1 φορά την εβδομάδα

Τιμές: 120€/κύκλος 10 μαθημάτων