Home NEWS Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

0
342

Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για 3 βραδιές που ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις.

 

Τι είναι το Pint of Science;

 

Είναι μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

 

 

Από Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 20 άλλες χώρες. Κάθε ημέρα, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη τη μπύρα θα οδηγεί στη συνέχεια και με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική κουβεντούλα.

 

40 καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες θα μοιραστούν με το αθηναϊκό κοινό τις ερευνητικές εμπειρίες τους, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και μετά από 6 συνεχή χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό θα βρεθούν στην Ελλάδα, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

 

Η επιστήμη χωρίς παρωπίδες, στην πόλη που συνηθίζει να συζητά τα θέματα που την απασχολούν σε μπαρ και καφέ, ζωντανεύει μέσα από ένα φεστιβάλ δίχως επισημότητες, με απλό και άμεσο τρόπο. Παράλληλα, δράσεις, stand‐up science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά στον απλό κόσμο.

 

Μια casual πρόσκληση γνωριμίας με την ελληνική επιστημονική κοινότητα περιμένει την Αθήνα με ελεύθερη είσοδο!

 

1-2-1.jpg