Home NEWS Before they pass away: Εκπληκτικές φωτογραφίες του Jimmy Nelson από φυλές που τείνουν να εξαλειφθούν!

Before they pass away: Εκπληκτικές φωτογραφίες του Jimmy Nelson από φυλές που τείνουν να εξαλειφθούν!

0
392

Ο φωτογράφος Jimmy Nelson πέρασε πάνω από τέσσερα χρόνια καταγράφοντας 29 πολιτισμούς και φυλές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, ως επί το πλείστον σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή 4x5in 50 ετών!

 

 

Το φωτογραφικό του λεύκωμα, Before they pass away, είναι μια συλλογή από εικόνες που τράβηξε στο ταξίδι του, που διήρκησε γύρω στα τρεισήμισι χρόνια. Μια φωτογραφική διαδρομή με 30 φυλές, νομαδικές και ανεξάρτητες, η οποία εμπερικλείει τα τελετουργικά, τις συνήθειες, τη ζωή φυλών, που απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, ζουν στους δικούς τους ρυθμούς, σε ένα δικό τους «πολιτισμό», που καμία σχέση δεν έχει με το δικό μας.

 

Οι φωτογραφίες του Νέλσον αποτυπώνουν πρόσωπα και πορτραίτα του σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει «όλη τους τη φανταστική εθνότητα».

 

Ο ίδιος δε μετανιώνει καθόλου για τη “ρομαντικοποιημένη” απεικόνιση των “μοντέλων” του, καθώς θέλησε να δημιουργήσει εικονογραφικές φωτογραφίες για να γιορτάσει την ομορφιά αυτών των πολιτισμών και τους παραδοσιακές πτυχές της ζωής τους.

 

Ο Nelson προσπάθησε να διαφυλάξει αυτούς τους πολιτισμούς στη μνήμη μας, πριν αυτοί χαθούν για πάντα και μάλλον τα κατάφερε!

 

Δείτε το παρακάτω φιλμ που τράβηξε ο Βρετανός φωτογράφος και αποτυπώνουν την καθημερινότητα πάνω από 20 διαφορετικών φυλών με τις οποίες ο ίδιος συμβίωσε.

 

 

immynelson40_dctvgr_r.jpg

 

immynelson43_dctvgr_r.jpg

 

 

immynelson03_dctvgr_r.jpg

 

immynelson17_dctvgr_r_0.jpg

 

immynelson05_dctvgr_r.jpg

 

immynelson19_dctvgr_r.jpg