Home BLOGS Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Σπιτιού μετά το χωρισμό

Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Σπιτιού μετά το χωρισμό

0
339

Όπως και στην αγαπημένη ταινία του Jim Carrey, Eternal Sunshine of A Spotless Mind, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Kate Winslet, η δεύτερη αποφασίζει να διαγράψει από τη μνήμη της ό,τι αφορά το σύντροφο της (fyi χωρίς καν να τον ενημερώσει/προειδοποιήσει), έτσι και στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποια συμβουλευτικά tips για ν’απαλλαγείς από την αίσθηση της παρουσίας του πρώην αου μια ώρα αρχύτερα.

 

Πολλά έχουν γραφτεί (στη γνωστική ψυχολογία και όχι μόνο) για τη δυνατή σχέση που έχει η όσφρηση και οι αναμνήσεις, οι πρώτες πυροδοτούν τις δεύτερες. Ένα άρωμα βανίλιας ή γιασεμιού μπορεί να σε ταξιδέψει μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα σε μέρη μακρινά, ανθρώπους, καταστάσεις, ευχάριστες, δυσάρεστες, πρόσωπα, συνήθειες…

 

Εκεί που περπατάς στο δρόμο μπορεί να περάσει ένας άγνωστος και να σε παρακινήσει σχεδόν να τον ακολουθήσεις γιατί σε ξετρελαίνει το άρωμα του.

Ωστόσο όταν συγκατοικείς με το σύντροφο σου και η σχέση φτάσει σε χωρισμό, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ιδίως εάν έχει παρατήσει σαμπουάν, after shave, πετσέτες, ρούχα, πουκάμισα, γενικά προσωπικά αντικείμενα που αισθητηριακά και συναισθηματικά σε κάνουν να πιστεύεις υποσυνείδητα ότι θα επιστρέψει. Πολύ απλά πέταξε τα! Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος, άνδρας γυναίκα είναι καθαριότητα, σε όλα τα επίπεδα! Η Melissa Maker, σταρ στο YouTube με το κανάλι Clean My Spaceσυμβουλεύει να πλύνετε ό,τι μπορείτε που μπορεί να παραπέμπει σε εκείνον από πετσέτες μπάνιου, μέχρι κουρτίνες, καλύμματα, ριχτάρια, ό,τι έχετε που φέρει τη μυρωδιά του.

 

Μας λέει να χρησιμοποιήσουμε την μανία με την καθαριότητα, ώστε να αποσπάσουμε τους εαυτούς μας, όπως κάνουν και όσοι βρίσκονται σε grieving period (θρηνούν) λόγω της απώλειας του συντρόφου τους.

Δίνει πολύ αναλυτικές και στοχευμένες συμβουλές όσον αφορά την καθαριότητα που και να τα έχετε σκεφθεί όλα αυτά, τουλάχιστον για λίγο μπορεί να ανανεωθείτε ή να πάρετε ιδέες που δεν ξέρατε ή πολύ απλά να ξεχαστείτε.