Home BLOGS 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας την Κυριακή 18 Μαρτίου κι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει!

7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας την Κυριακή 18 Μαρτίου κι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει!

0
537

Στις 18 Μαρτίου 2018 ο 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας δίνει ένα άκρως δυναμικό ραντεβού, ως σημαντικός πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού και όχι μόνο

 

 

Tα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων έχουν ενώσει τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, συνδιοργανώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα αθλητικό μαζικό γεγονός στο κέντρο της πόλης. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησαν τέσσερις ακόμα διοργανώσεις που στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων.

 

 

Η πόλη της Αθήνας φωτίστηκε από τα χαμόγελα των χιλιάδων συμμετεχόντων αλλά και των θεατών-κατοίκων της πόλης που πλημμύρισαν τους δρόμους για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια και τον προσωπικό θρίαμβο του κάθε συμμετέχοντα, καταμαρτυρώντας τα περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα έτη.

 

 

Ο απήχηση και η γοητεία του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ενός αγώνα για όλους στο κέντρο της πόλης, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Πάνω από 21.000 δρομείς από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού σχεδιάζουν ήδη τη συμμετοχή τους στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου 2018, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες της διοργάνωσης απέναντι σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. 

 

 

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο εθνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες δρόμου που περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο, Αγώνα Δρόμου 5χλμ, Αγώνα Δρόμου 3χλμ, Αγώνα για Παιδιά και ΑΜΕΑ.

 

 

 

econ-7-7-752x490.jpg

 

Την Κυριακή 18 του μηνός, ξεκινώντας και καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος οι αθλητές πλημμυρίζουν το κέντρο της πόλης και στέλνουν μηνύματα ψυχικού σθένους και σωματικής αντοχής. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις επίσημα μετρημένους (τον κύριο των 21.100 μ., των 5 χλμ και των 3 χλμ.) και ηλεκτρονικά χρονομετρούμενους αγώνες καθώς και ένα μη-χρονομετρούμενο αγώνα για αθλητές ΑΜΕΑ και Special Olympics.

 

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο έχουν κλείσει, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα των 3 χλμ, σε 17 σημεία που λειτουργεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, που είναι συνδιοργανωτής μαζί με τον ΣΕΓΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό τους, το tablet, ή και τον υπολογιστή, αρκεί να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή «Athens HM powered by MyLaps».

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά τα σημεία των εγγραφών μπορείτε να τα βρείτε εδώ.