Home BLOGS 9+1 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε την Αθήνα!

9+1 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε την Αθήνα!

0
893

Υπάρχει ακόμα κόσμος που απορεί γιατί μας αρέσει να  ζούμε στην Αθήνα  λόγω της κίνησης, του καυσαερίου, της βαβούρας και χιλίων δύο άλλων κακών που μπορεί να σκεφτεί κανείς σαν κατά σε μια μεγάλη πόλη.  Ναι, δεν λέμε, καλό το οξυγόνο και τα δάση και ο καθαρός αέρας και η εξοχή αλλά η Αθήνα είναι όμορφη, αρκεί να θες να την δεις όμορφη.

 

1)   Ας αρχίσουμε από τα κλασσικά, έχουμε πάρα πολλές επιλογές στο θέμα διασκέδαση, άσχετα αν καταλήγουμε πάντα στα ίδια μαγαζιά και στο διπλανό τραπέζι κάθεται πάντα η ίδια παρέα. Νέα μαγαζιά ανοίγουν συνέχεια, τα κάνουμε μόδα για ένα μήνα μετά πεθαίνουν (στην προτίμηση μας συνήθως) και προχωράμε στο επόμενο. Πάντα θα υπάρχει κάτι νέο στον τομέα της διασκέδασης, είτε αυτό είναι ένα νέο μαγαζί, μια συναυλία,μια έκθεση ή απλά ένα event που γίνεται κάπου.

 

2)   Η Ακρόπολη, που με μαγεύει κάθε φορά και αλλάζει όψη ανάλογα με τον καιρό.  Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το θησείο, το Μοναστηράκι, ο πεζόδρομος της Ερμού προς το Γκάζι , η πλατεία Αγίας Ειρήνης, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα και άλλες τόσες περιοχές με διαφορετική ομορφιά η κάθε μία.Το βρώμικο στην –Σε είδα ξανά ήσουν στα μαύρα ντυμένη Πλατεία Μαβίλη 4 παρά-.

 

3)   Οι αγορές και τα παζάρια που πετάγονται απ’ το πουθενά καθώς περπατάς στην Πλάκα ή το Μοναστηράκι και μπορείς να βρεις από την βιογραφία της Λίλας Καφαντάρη μέχρι βινύλιο των Beattles. Να αγοράσεις χιλιάδες άχρηστα πράγματα και να ανακαλύψεις πως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα συλλέγουν τηλεκάρτες.

 

4) Οι αντιθέσεις που έχει αυτή η πόλη, οι διαφορές από το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια που είναι τόσο κοντά αλλά τόσο διαφορετικά. Οι καλλιτέχνες του δρόμου που παίζουν από μπουζούκι μέχρι σαξόφωνο και τα γκέτο που λίγα μέτρα από την πλατεία του Ψυρρή μπορείς να δεις άντρες με τουρμπάνι.

 

5) Η πόλη είναι φιλική για περπάτημα και για ποδήλατο πλέον. Δεν ήταν φιλική για ποδήλατο ούτε ακόμα είναι 100% αλλά με το έτσι θέλω οι ποδηλάτες με τις συγκεντρώσεις τους και τις free days άλλαξαν το τοπίο.

 

6) Οι υπηρεσίες υγείας που δεν θα σχολιάσω αν είναι καλές ή κακές αλλά είναι εύκολα προσβάσιμες σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας και περισσότερες.

 

7) Το μετρό που είναι βολικό και έχει αλλάξει την ζωή μας. Είναι κινηματογραφικό και γρήγορο και.. παρακαλούμε πολύ να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα/

 

8) Η γεωγραφική της θέση που σε μία ώρα μπορείς να είσαι στην Αίγινα, το Αγκίστρι ή στην Κόρινθο και νιώθεις ότι είσαι ακριβώς στο κέντρο της χώρας με τις επιλογές να αυξάνονται όσο ανοίγει ο καιρός.

 

9) Οι άνθρωποι της πόλης, που μιλάνε δυνατά, γελάνε δυνατά, φωνάζουν και μέσα σε δύο στάσεις στο μετρό μπορείς να ακούσεις τα προσωπικά τους. Που θα δώσουν το εισιτήριο τους στον επόμενο και θα σε βοηθήσουν αν χαθείς. Που σε κερνάνε σφηνάκια, που τους γνωρίζεις για ένα βράδυ το περνάτε σαν κολλητοί και δεν ξαναβρίσκεστε. Που δίνουν ακόμα λεφτά σε ζητιάνους εν μέσω κρίσης, που μαλώνουν για το που θα βρεις το καλύτερο βρώμικο, που μαζεύονται στο λόφο του Άρειου Πάγου για να δουν τη θέα.

 

10) Το καλοκαίρι στην Αθήνα, που η πόλη αδειάζει και μπορείς να πας μέχρι την Βάρκιζα σε 25 λεπτά. Που είναι ήσυχα και πανέμορφα, και βλέπεις κόσμο με μαγιό στο κέντρο της Αθήνας. Τα θερινά σινεμά και τα μπαράκια με τις ταράτσες που κάθε χρόνο είναι και περισσότερα. Οι πλατείες που γεμίζουν κόσμο και οι συναυλίες που δεν ξέρεις σε ποια να πρωτοπάς

 

Είτε αγαπάς αυτή την πόλη είτε όχι μπορεί να σου προσφέρει μοναδικές εικόνες. Η λίστα θα μπορούσε να είναι ατέλειωτη. Το σίγουρο όμως είναι ένα αν την αγαπήσεις θα σ’ αγαπήσει και αυτή..