Home BLOGS Athens By Night

Athens By Night

0
1428

Συνδυάζει βερολινέζικα σκηνικά, καθώς έχει πολλά techno night clubs που φυσικά εάν είσαι λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής μπορείς να πας, αλλά και jazz στέκια (κάποια δυστυχώς έχουν κλείσει), μπουζούκια, σα να λέμε λαϊκές σκηνές, βασικά η πόλη βρίθει σε αυτό το sector, καθώς και rock barάκια, άλλα πιο lounge και άλλα πιο κρυμμένα και πιο trendy ή ψαγμένα, όπως λένε και οι Αμερικάνοι (ή είναι οι Άγγλοι) you can take your pick!

 

Εάν θες να είσαι local στην έξοδο σου, μπορείς να επιλέξεις μέρη όπως το Play στην Αγ. Παρασκευή, γεμάτο από επιλογές σε επιτραπέζια παιχνίδια, σε σοκολάτες, σε καφέδες, ποτά και πάει λέγοντας.

 

Για κάτι πιο κυριλέ (και λιγότερο οικονομικό αλλά πιο fancy) υπάρχει το A for Athens στην καρδιά της πόλης, με θέα (προς τα κάτω) την πλατεία Μοναστηρακίου και αν αφήσεις το βλέμμα σου να περιπλανηθεί, με όλη την Αθήνα πιάτο.

 

Για κάτι πιο old school και classy ταυτόχρονα, το The Gin Joint, πάλι στο κέντρο είναι μία πολύ καλή επιλογή, με ευρεία κάβα κι ευγενικό προσωπικό.

 

Το Cubanita, όπως και το Enzzo de Cuba, πρέπει να συμπεριληφθούν στις επιλογές σου εάν σ’αρέσει η live latin σκηνή και μουσική, γιατί μιλάμε για κάτι απόλυτα αυθεντικό, παρ’ότι δημοφιλές.

 

Για techno και electro εμπειρίες το Stream, Maze και Astron Club είναι ενδεικτικά του τι υπάρχει εκεί έξω (φυσικά οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες).

 

Για λάτρεις mainstream προς πιο γκλαμουράτων σκηνικών, μια επιλογή σαν το Barouge στο Γκάζι είναι επίσης must, ενώ για κάτι λιγότερο glamorous αλλά με ροκ και αυθεντικό essence, το An Club στην αγαπημένη περιοχή των Εξαρχείων είναι μία πολύ καλή πρόταση!

Όπως και κάθε ευρωπαική πρωτεύουσα άλλωστε με τη διαφορά ότι στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα, μάλλον δίνουμε την εντύπωση ότι δεν κοιμόμαστε ποτέ.

 

Πρόσφατα, ενώ καθόμασταν με μια φίλη στην αγαπημένη Cantina Social, μας είχαν ρωτήσει δύο Αμερικάνοι τουρίστες κατά πόσο οι Έλληνες δουλεύουν τελικά, καθώς γνωρίζοντας για την κρίση n everything, έβλεπαν ότι δεν τσιγκουνευόμαστε ούτε για το ποτό ούτε για το φαγητό μας και πάνω σε αυτό, πώς γίνεται και δεν κοιμάστε σπίτι τέτοια ώρα αφού δουλεύετε αύριο το πρωί;

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου ήταν εύκολο να του απαντήσω καθώς αυτό ξεφεύγει από το πρόγραμμα που έχει ο καθένας και υπάγεται πιο πολύ στην κουλτούρα του Έλληνα, ο οποίος, κακά τα ψέματα, είναι συνηθισμένος στο να βγαίνει αργά και να επιστρέφει ακόμα πιο αργά όχι μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Και η διασκέδαση δε σταματάει εδώ. Έπεται συνέχεια!