Home BLOGS Guardian για Μέρκελ και ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο “τερατώδης” ηγέτης της Δυτικής Ευρώπης – Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την αλλαγή

Guardian για Μέρκελ και ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο “τερατώδης” ηγέτης της Δυτικής Ευρώπης – Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την αλλαγή

0
407

Ως την πιο “τερατώδη” ηγέτη της Δυτικής Ευρώπης αυτής της γενιάς, περιγράφει την Άγκελα Μέρκελ η guardian. 

Ο Owen Jones αναφέρει στο άρθρο του:

“Πολιτικοί που επιβάλλουν οικονομική βαρβαρότητα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, συντρίβοντας τις ζωές εκατομμυρίων, δεν καταλήγουν στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Όμως η Μέρκελ αναμφίβολα έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί στο εδώλιο της ιστορίας. Αρχιέρεια της λιτότητας στην ΕΕ, θυμίζει τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν στο τέλος του “Μεγάλου Δικτότορα”: «Άνδρες – μηχανές, με μυαλά – μηχανές και καρδιές – μηχανές». Οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στους άνδρες – και γυναίκες – μηχανές, και φωνάζουν και σε άλλους να ακολουθήσουν.

Ωστόσο η Μέρκελ, οι γραφειοκράτες της ΕΕ και οι διεθνείς πιστωτές είναι σκληροί αλλά όχι ανόητοι: Ξέρουν ότι η ελπίδα είναι μεταδοτική, και θα κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εμπνέει άλλους. Η Μέρκελ έχει ήδη απαιτήσει από τον Αλέξη Τσίπρα, τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό, να αποτάξει το δημοκρατικό του μήνυμα και να συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από ξένους.

Στην προεκλογική περίοδο, διαρροές από τη γερμανική κυβέρνηση πρότειναν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: ένα σαφές μήνυμα προς τον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει με λάθος τρόπο”.

 

Η Ελλάδα έχει λάβει δύο διασώσεις επομένως αν επιτραπεί στο νέο πρωθυπουργό να ξεγλιστρήσει αυτός και η χώρα του από τις δεσμεύσεις, τότε δεν θα μάθουν να ζουν ποτέ χωρίς την κούπα του επαίτη. Συνάμα, αν συμβεί κάτι υπέρ της Ελλάδας γιατί να μην ζητήσουν ανάλογη αντιμετώπιση και οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες ή γιατί να μην εκλέξουν και αυτοί με τη σειρά τους λαϊκιστικές κυβερνήσεις που θα λένε πως θα διαγράψουν τα πάντα; Η διαγραφή για την Ελλάδα, λόγω του μεγέθους της, θα μπορούσε να είναι προσιτή, αλλά αν προστεθεί στο λογαριασμό η Ισπανία και η Ιρλανδία τότε το πράγμα αλλάζει.

Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με τα οικονομικά τους που πάσχουν σε αντίθεση με την γερμανικό κράτος που ελέγχει τους πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να βάλει φρένο σε όλα και μια ριζική αλλαγή.