Home BLOGS Η χαοτική μας πραγματικότητα μέσα από κόμικ

Η χαοτική μας πραγματικότητα μέσα από κόμικ

0
520

Μήπως πάσχετε από έντονους, νευρικούς πονοκεφάλους; Σας κυριεύουν κάποιες στιγμές οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής; Αισθάνεστε λυπημένος, μοναχικός και απομονωμένος από τους γύρω σας; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να ηρεμήσετε και να ρίξετε μια ματιά στην εναλλακτική τέχνη του comic artist Evan Matthew Cohen.

 

Οι εικόνες του Cohen περιγράφουν μερικούς από τους φόβους, τονισμοί, τις ανησυχίες και τις αυταπάτες που μας εμποδίζουν να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και με τον κόσμο. Οι θόρυβοι της αποσπάσεως της προσοχής που προκλήθηκαν από τη θραύση της ζωής στην πόλη, ο συνεχής βομβαρδισμός των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και η αδυσώπητη πορεία της τεχνολογίας των πληροφοριών.

 

Παράλληλα, τονίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται για τη ζωή τους και προσφέρουν έναν πιθανό τρόπο να ξαναβρεί λίγο ειρηνικό.

 

Με έδρα του τη Νέα Υόρκη, ο Cohen εργάζεται ως επαγγελματίας εικονογράφος και καλλιτέχνης που παράγει έργα για προμήθεια μαζί με δουλειές για τις δικές του ταινίες, βιβλία και αφίσες. Δημιουργεί τις ζώνες της ειρήνης για να βοηθήσει τον εαυτό του και ελπίζουμε ότι οι άλλοι αισθάνονται «συνδεδεμένοι και άνετοι με τον κόσμο», όπου ο συνεχής θόρυβος της σύγχρονης ζωής μπορεί να εξισορροπηθεί εξίσου από την προσοχή και τη διαφώτιση

 

 

015cohen_465_602_int.jpg

 

016cohen_465_602_int.jpg

 

 

017cohen_465_602_int.jpg

 

 

010cohen_465_620_int.jpg

 

 

Δείτε εδώ περισσότερα για το έργο του Cohen.