Home BLOGS Καλά Νέα: Στο Τέξας οι άστεγοι πληρώνονται για να μαζέψουν τα σκουπίδια!

Καλά Νέα: Στο Τέξας οι άστεγοι πληρώνονται για να μαζέψουν τα σκουπίδια!

0
377

Άστεγοι στην πόλη Fort Worth του Τέξας πληρώνονται 10 δολάρια την ώρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια!

 

Το Fort Worth είναι μία από τις πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν δημιουργήσει προγράμματα για να απασχολούν ταυτόχρονα τους άστεγους και να καθαρίζουν τους δρόμους.

Το πρόγραμμα του Τέξας έδωσε θέσεις εργασίας με οφέλη και αμειβόμενο χρόνο διακοπών σε 40 άστεγους το 2017, ενώ κοστίζει στην πόλη του Fort Worth περίπου 48.000 δολάρια ετησίως.

 

Επειδή πολλοί έχουν ποινικό μητρώο, είναι δύσκολο να βρουν δουλειά. Η εργασιακή εμπειρία όμως που αποκτούν καταχωρείται σε ένα ειδικό αρχείο, το οποίο στη συνέχεια τους δίνει την ευκαιρία να φτιάξουν το βιογραφικό τους και να αναζητήσουν δουλειά και σε άλλους εργοδότες.

 

 

tarrant_co_shutdown_5p_11918.jpg

 

«Δεν θέλουμε μόνο να συντηρούμε το υπάρχον πρόγραμμα με τον τρόπο που το γνωρίζουμε, αλλά και να επενδύσουμε σε αυτό με ποικίλους τρόπους που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα. Οι περισσότεροι κάνουν καλύτερη δουλειά από επαγγελματίες, νιώθουν πως πρέπει να αποδείξουν κάτι στον εαυτό τους αλλά και στην κοινωνία» λέει ο Brandon Bennett, Διευθυντής, Δημόσιας Υγείας της πόλης. Και οι πρώην άστεγοι πολίτες καθαρίζουν περίπου 4.000 τόνους σκουπίδια από τους δρόμου κάθε έτος.

 

Το παράδειγμα της πόλης του Fort Worth ακολουθούν ήδη κι άλλες πόλεις, όπως το Maryland, το Chicago και το Denver και μακάρι να εξαπλωθεί παντού.