Home BLOGS Μία Μοντέρνα Κοινωνία αναδύεται από τα σχέδια του Steve Cutts!

Μία Μοντέρνα Κοινωνία αναδύεται από τα σχέδια του Steve Cutts!

0
650

“Η κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι ένας παράξενος τόπος”.

 

Ο καλλιτέχνης Steve Cutts είναι illustrator και animator. Έχει τη βάση του στο Λονδίνο. Συνεργαζόταν με πολλά brands κι εταιρίες μέχρι που το 2012 αποφάσισε να κυνηγήσει την τύχη του στη freelance εργασία!

 

Οι εικονογραφήσεις του έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και διέπονται από έντονη σάτιρα και σχολιασμό. “Η κοινωνία βρίσκεται σε ένα παράξενο μέρος αυτήν τη στιγμή και παραδοσιακά ήταν πάντα ένας από τους ρόλους ενός καλλιτέχνη για να σχολιάσει την εποχή που ζει.”

“Όσον αφορά εμένα, πρόκειται για τη σύνδεση πραγμάτων που δεν θα συσχετίζονταν άμεσα μεταξύ τους, αναδιατάσσοντάς τα με ειρωνικό τρόπο για να μεταδώσουν ένα μήνυμα”. Το στυλ του εμπνέεται από τα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του ’30 και του ’40, καθώς και σύγχρονα κόμικς, καθώς και graphic novels.

“Είμαι απολύτως ευχαριστημένος με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δουλειά μου μέχρι στιγμής στο κοινό. Ποτέ δεν ξέρεις πώς πρόκειται οι άλλοι να εκλάβουν τη δουλειά σου, οπότε φυσικά είναι υπέροχο να έχουμε μια τέτοια φανταστική ανταπόκριση!”

 

Τα βίντεο του ως επί το πλείστον μιλάνε για τον υλισμό, την απληστία, την αποξένωση, τον εθισμό μας στην τεχνολογία και άλλα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Και μέσα σε όλα αυτά, ο άνθρωπος αναζητά αέναα την ευτυχία του – συνήθως με όλους τους λάθος τρόπους.

 

 

2883338_orig.jpg

 

3225917_orig.jpg

 

 

3826901_orig.jpg

 

 

4479140_orig.jpg

 

6233735_orig.jpg

 

 

6347558_orig.jpg

 

8700611_orig.jpg

 

248186_orig.jpg