HomeBLOGSΟ ανερχόμενος μπάρμαν της Αθήνας είναι από την Κεφαλονιά!

Ο ανερχόμενος μπάρμαν της Αθήνας είναι από την Κεφαλονιά!

Τον λένε Γιάννη Ντούκα, το έκανε όμως “Ιωάννης”, γιατί έτσι μάλλον κάνεις καλύτερη καριέρα πίσω από την μπάρα. Είναι ο ανερχόμενος barista, bartender, μπαρμαν, που λέμε και στη δική μας γλώσσα. Έκανε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του, αν και μόλις 22 ετών. Έφυγε από το μικρό νησί της Κεφαλονιάς, όπου μεγάλωσε και ήρθε στην πρωτεύουσα να μάθει την τέχνη των coctails, στη σχολή LE MONDE και έπειτα έπιασε κατευθείαν δουλειά. Άλλωστε, αν δεν κάνεις πρακτική πώς θα το μάθεις το επάγγελμα; “Τα coctails είναι επιστήμη”, μου έχει εξομολογηθεί κι η αλήθεια είναι πως έχει δίκιο, γιατί όποτε τον επισκέπτομαι στο μαγαζί που δουλεύει αυτό καταλαβαίνω!

 

Θα τον βρείτε, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί με το όνομα “Noel”(=Χριστούγεννα στα γαλλικά). Το μαγαζί έχει μια νέα πολιτική και είναι το πρώτο που λειτουργεί έτσι στη χώρα μας. Τι εννοώ; To σχετικά μεσσαίου μεγέθους μαγαζί έχει 13 μπάρμεν, οι οποίοι εναλάσσονται ανά ημέρα σε ολα τα πόστα από την υποδοχή των πελατών ως το σερβίρισμα στα τραπέζια και, φυσικά, στην ανάμειξη των ποτών. Έτσι. κανείς πελάτης και ποτέ, δε θα λάβει την απάντηση “μισό λεπτό να ρωτήσω”, σε ερώτηση για τα συστατικά ενός κοκτέιλ. Coctails πρωτότυπα, αλλά όχι κραυγαλέα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, έμφαση στη γεύση και σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο μενού. Το Noel bar λειτουργεί από το πρωί στις δέκα με καφέ, έως αργά το βράδυ με φαγητό και ποτό. Και τι φαγητό. 

 

Τον Ιωάννη λοιπόν, τον πρότειναν να αναλάβει τη θέση ενός από τους πολλούς σούπερ ήρωες στο νέο χώρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κι αυτός γεμάτος διάθεση για δουλειά, με έμπνευση και φαντασία δέχτηκε. Ο νεαρός μπαρτέντερ θα σας βοηθήσει με το coctail που θέλετε να δοκιμάσετε, θα σας προτείνει γεύσεις και νέους συνδυασμούς αλκοόλ και άλλα περίεργα υλικά, που σπανίζουν σε άλλα μπαρ στην πρωτεύουσα. Είναι πάντα ευδιάθετος και χαμογελαστός, και δίνει συμβουλές σε όλους του τους πελάτες. 

Θα τον βρεις στο Noel! 

 

Noel bar 

Κολοκοτρώνη 59Β (Στοά Κουρτάκη)

Αθήνα

21 1215 9534

Γιατί στο Noel, είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα!

Διαβαστε επισης

loading...