Home BLOGS Πώς να γεμίσετε τη ζωή σας χαρά; Με βίντεο

Πώς να γεμίσετε τη ζωή σας χαρά; Με βίντεο

0
578

Λουλούδια, ουράνια τόξα, ο ουρανός, τ’ αστέρια: Γιατί κάποια πράγματα φαίνεται να δημιουργούν χαρά σε όλους; Σε αυτή τη συναρπαστική συζήτηση, η Ingrid Fetell Lee αποκαλύπτει τις εκπληκτικά απτές ρίζες της χαράς και δείχνει πως όλοι μπορούμε να βρούμε – και να δημιουργήσουμε – περισσότερο από αυτό στον κόσμο γύρω μας.

Αυτό το συναίσθημα της επιθυμίας να χοροποηδήσουμε από τη χαρά μας είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι επιστήμονες βασικά μετρούν τη χαρά. Είναι διαφορετικό από την ευτυχία, το οποίο μετράει πόσο καλά αισθανόμαστε κατά την πάροδο του χρόνου. Η χαρά είναι να νιώθεις καλά μια δεδομένη χρονική στιγμή. Και αυτό ήταν ενδιαφέρον για μένα γιατί, ως πολιτισμός, είμαστε εμμονικοί με την επιδίωξη της ευτυχίας, και όμως στη διαδικασία, παραβλέπουμε τη χαρά.

 

Έτσι, αυτό με έκανε να σκεφτώ: Από πού προέρχεται η χαρά; Άρχισα να ρωτώ όλους όσους ήξερα και ακόμη και άτομα που μόλις συναντήθηκα στο δρόμο για τα πράγματα που τους έφερναν χαρά. Στο μετρό, σε ένα καφέ, σε ένα αεροπλάνο, ήταν, “Γεια σου,χάρηκα για τη γνωριμία. Τι σου φέρνει χαρά;” Ένιωσα σαν ντετέκτιβ. Ρώταγα: “Πότε το είδατε τελευταία; Ποιος ήταν μαζί σας; Ήμουν η Nancy Drew της χαράς.

 

“Βασικά η επιθυμία για τη χαρά είναι η επιθυμία για ζωή”

Αυτή η ομιλία παρουσιάστηκε σε επίσημη διάσκεψη TED

 

Η Ingrid Fetell Lee είναι σχεδιάστρια και συγγραφέας.

 

 

dhsdocqw4aaceun.jpg