Home BLOGS Σαν σήμερα, στις 25 Ιουνίου 2009, πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον

Σαν σήμερα, στις 25 Ιουνίου 2009, πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον

0
654

Ο Michael Joseph Jackson γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, ενώ προερχόταν από φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος και η μητέρα του υπάλληλος σ’ ένα κατάστημα. Ο Μάικλ Τζο ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά της οικογένειας.

 

Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως ο “Βασιλιάς της Μουσικής” και ο “Βασιλιάς της Ποπ“. Υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια. Τιμήθηκε με 8 βραβεία Grammy για το σύνολο της προσφοράς του.

 

Αρχικά υπήρξε τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα The Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson) στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των The Jackson 5, το 1971  ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρεία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε The Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους The Jacksons το 1987). Από τότε, έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

 

Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 τραγούδια στα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don’t Stop ‘Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, οι ταινίες μικρού μήκους και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Britney Spears, Beyoncé, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

 

Θεωρείται ο πιο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης όλων των εποχών με 23 ρεκόρ Guinness, 40 βραβεία Billboard, 13 Grammys και 26 American Music Awards.

 

Αξιοσημείωτο ν’αναφερθεί ότι το τραγούδι “Billie Jean” βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο. Ο Michael Jackson εμπνεύστηκε από μία εμμονική θαυμάστρια που επέμενε ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της. 

 

 

michael-jackson-curly-black-hair-1170x600.jpg

 

Στις 25 Ιουνίου 2009, ο Τζάκσον βρέθηκε αναίσθητος στην κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λος Άντζελες έλαβε επείγουσα κλήση στις 12.22 π.μ,, ενώ έφτασε στο σημείο τρία (3) λεπτά αργότερα. Αναφέρθηκε ότι δεν ανέπνεε και εφαρμόστηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίσθηκαν κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες και για μία ώρα μετά την άφιξή του εκεί, στις 1.13 π.μ. Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 π.μ.

 

Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο.Τα νέα διαδόθηκαν ταχύρρυθμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σημαντική επιβράδυνση σε ορισμένες ιστοσελίδες, αλλά και ποικίλες βλάβες εξαιτίας της υπερφόρτωσης. Η Google αρχικά θεώρησε ότι οι εκατομμύρια αναζητήσεις που περιείχαν το όνομα του Τζάκσον σχετίζονταν με πιθανές «επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης» (“DoS attack”).