HomeBLOGSΤελικά ένα ρομπότ θα μπορούσε να σου «φάει» την δουλειά σε 10...

Τελικά ένα ρομπότ θα μπορούσε να σου «φάει» την δουλειά σε 10 χρόνια από τώρα;

Η τεχνολογία διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, και είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτή.

 

Από ότι φαίνεται, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινότητάς μας πρόκειται μόνο να αυξηθεί, με πολλού επιστήμονες και ερευνητές να προβλέπουν ότι τα ρομπότ, το πρόγραμμα Al αλλά και η τεχνολογία τύπου smartphone θα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας. Αν δεν σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα φτάσει η στιγμή που θα αισθάνεστε κατώτεροι από ένα ρομπότ, μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε;

 

Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε ανθρώπινες θέσεις εργασίας.

 

Μπορεί να ακούγεται σαν την πλοκή ενός κακόγουστου σεναρίου sci-fi ταινίας, αλλά μήπως τελικά η ανθρωπότητα «παραδοθεί» στις πιο ισχυρές , αξιόπιστες και προγραμματισμένες ικανότητες ενός ρομπότ;

 

Το 2015, οι προγραμματιστές της Google «εκπαίδευσαν» τους αλγόριθμους AI να ονειρεύονται. Τα προγράμματα AI επίσης εκπαιδεύτηκαν να προβάλουν τις εικόνες των ονείρων τους, κάτι που βοηθά τους ερευνητές να  κατανοήσουν πώς οι μηχανές αντιλαμβάνονται ορισμένα αντικείμενα. Η ακόλουθη εικόνα είναι μία εξ αυτών:

 

 

Οφείλουμε όμως να το δούμε και πιο σφαιρικά, βάζοντας στην άκρη την απειλή που αποτελούν για τον τρόπο ζωής μας, αν σκεφτεί κανείς τις πόσες καταστάσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν με την ενσωμάτωσή τους. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες στον πόλεμο, ή να τους βοηθήσουν με ρομπότ γιατρούς ή νοσοκόμους. Με την τεχνολογία θα μπορούσε να αναπτυχθεί επίσης ανάπτυξη τροφής και νερού, τεχνητά πάντα και να εξαλειφθεί η πείνα. 

 

Οι επιλογές είναι φαινομενικά ατελείωτες, όταν πρόκειται για την ένταξη της ρομποτικής  τεχνολογίας στην κοινωνία μας, μένει μόνο να δείξει ο χρόνος για το πόσο σημαντική θα είναι στην καθημερινότητά μας, δεκαετίες από τώρα.

 

Ολλανδικό video για τον Trump γίνεται viral και όταν το δείτε θα καταλάβετε τον λόγο

Πόσο πολύ έχει προχωρήσει το όλο θέμα από εκείνο το πρώτο video του Youtube…

Διαβαστε επισης

loading...