HomeNEWSΟ Πετρ Τσεχ κυκλοφόρησε τραγούδι με τον ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ

Ο Πετρ Τσεχ κυκλοφόρησε τραγούδι με τον ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ

Ο 36χρονος τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Πετρ Τσεχ, συνεργάστηκε με τον ντράμερ των Queen και κυκλοφόρησε ένα σινγκλ για φιλανθρωπικό σκοπό, σηματοδοτόντας με τον τρόπο αυτό την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο. Ο τίτλος του σινγκλ είναι “That’s Football” (Αυτό είναι το ποδόσφαιρο).

Ο Τσεχ που εντάχθηκε στους ‘Κανονιέρηδες’ το 2015, πρόκειται να κρεμάσει τα γάντια του με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Ο Τσέχος διεθνής, ο οποίος είναι και ντράμερ στον ελεύθερο χρόνο του, είχε αποκαλύψει ότι σκόπευε να συνεργαστεί με τον ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ. Τώρα πλέον το τραγούδι που κυκλοφόρησε με τον τίτλο “That’s Football, είναι διαθέσιμο για λήψη μέσω του Spotify και του iTunes, ενώ τα έσοδα διατίθενται στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γουίλοου.

«Μαζί με τον Ρότζερ Τέιλορ, θεωρήσαμε πως θα ήταν διασκεδαστικό να κάνουμε ένα τραγούδι που θα σηματοδοτήσει την απόσυρσή μου από το ποδόσφαιρο και παράλληλα θα συγκεντρώσει χρήματα για το θαυμάσιο Ίδρυμα Γουίλοου», δήλωσε ο Τσεχ.

Το Ίδρυμα Γουίλοου έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύθηκε από τον πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Μπομπ Γουίλσον και τη σύζυγό του Μεγκ στη μνήμη της κόρης τους Άννα, η οποία πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 31 ετών. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να παρέχει ‘Ειδικές Ημέρες’ σε σοβαρά άρρωστους νέους ενήλικες, που υποφέρουν από καρκίνο, νόσο των κινητικών νευρώνων, κυστική ίνωση, μυϊκή δυστροφία και νόσο του Χάντιγκτον.

Μια ‘Ειδική Ημέρα’ είναι για κάποιους η τελευταία ευκαιρία να εκπληρώσουν ένα όνειρο, για άλλους να δώσουν κάποια κανονικότητα στη ζωή τους ή ακόμα να σηματοδοτήσουν το τέλος της θεραπείας τους και μια νέα αρχή. Για όλους, όμως, μια ‘Ειδική Ημέρα’ δημιουργεί πολύτιμες μνήμες στις πιο δύσκολες στιγμές.

Από το 1999, το Γουίλοου έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 ‘Ειδικές Ημέρες’, ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή αιτήματα μέχρι στιγμής ήταν ολοήμερες εκδρομές στην πόλη, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή αθλητικών εκδηλώσεων – όπως ποδοσφαιρικών αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος – και οικογενειακές εκδρομές σε θεματικά πάρκα.

Ο Πετρ Τσεχ είναι μεγάλος οπαδός του Ιδρύματος Γουίλοου «για το εκπληκτικό φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει και που πραγματικά αξίζει υποστήριξης». Όπως είπε ο ίδιος, «Σκέφτηκα ότι αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα γι’ αυτούς, θα ήταν μια καλή αποχαιρετιστήρια κίνηση για την καριέρα μου ως τερματοφύλακας».

Μαζί με τους Φρέντι Μέρκιουρι, Μπράιαν Μέι και Τζον Ντίκον, o Τέιλορ κυκλοφόρησε μερικά από τα πιο εικονικά τραγούδια στην ιστορία του ροκ, συμπεριλαμβανομένων των ‘Bohemian Rhapsody’, We Will Rock You’ και ‘We Are The Champions’.

Ο Τσεχ είναι επίσης ντράμερ στον ελεύθερο χρόνο του, έχοντας μάλιστα δημοσιεύσει αρκετά βίντεο στο προσωπικό κανάλι του στο YouTube εκτελώντας διασκευές διάσημων τραγουδιών.

Ο έμπειρος πορτιέρο που ολοκλήρωσε τη 15η σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, κατέκτησε τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος παίζοντας για την Άρσεναλ. Μεταξύ άλλων, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, διακρίθηκε πολλές φορές ατομικά και διασυλλογικά και κατάφερε να σημειώσει διάφορα ρεκόρ. Φέτος, κατάφερε να οδηγήσει την Άρσεναλ στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου, όπου όπως βλέπουμε στο στοίχημα της bwin για το Γιουρόπα Λιγκ πρόκειται να αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Σύμφωνα με τον Τσεχ, η νίκη επί της Τσέλσι και κατ’ επέκταση η κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τροπαίου αποτελεί τον τελευταίο του στόχο, πριν κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Όλοι λένε ότι αν ο ντράμερ κάνει ένα λάθος σε ένα κομμάτι, τις περισσότερες φορές αυτό καταρρέει. Αν παίξει λάθος ρυθμό σε ένα τραγούδι όλοι θα το καταλάβουν, ενώ αν ο κιθαρίστας κάνει ένα λάθος, αυτό συνήθως περνά απαρατήρητο. Το ίδιο ισχύει και με το τέρμα· αν ένας τερματοφύλακας δεχτεί γκολ επηρεάζει άμεσα την ομάδα, ενώ αν ένας μέσος χάσει δέκα πάσες, όλοι λένε ότι δεν ήταν σε καλή μέρα. Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ ενός ντράμερ κι ενός τερματοφύλακα και ίσως γι’ αυτό μου αρέσει να παίζω τύμπανα».

Σχετικά με το νέο του αυτό εγχείρημα ο Τσεχ δήλωσε: «Καθώς η καριέρα μου ως επαγγελματίας τερματοφύλακας έφτασε στο τέλος της, σκέφτηκα να περιγράψω αυτά τα καταπληκτικά είκοσι χρόνια που έζησα με λέξεις. Επίσης, το γεγονός ότι ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής δέχτηκε να συνεργαστούμε σημαίνει για μένα πολλά. Πάντα αγαπούσα τους Queen και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στο στούντιο με ένα από τα μέλη του συγκροτήματος. Ήταν απίστευτη εμπειρία».

 

 

 

 

Διαβαστε επισης

loading...