Home Featured Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία, με δωρεάν online παρακολούθηση των κινηματογραφικών του παραγωγών

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία, με δωρεάν online παρακολούθηση των κινηματογραφικών του παραγωγών

0
22555

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στηρίζοντας την εκστρατεία
«Μένουμε Σπίτι», προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία
με δωρεάν online παρακολούθηση
των κινηματογραφικών του παραγωγών

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από τις νέες τεχνολογίες, επενδύει διαχρονικά στην ανάπτυξη περιεχομένου για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, το Ίδρυμα προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να στηρίξει τον κόσμο που βρίσκεται στο σπίτι, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR. Σε μια εποχή που η απόκτηση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων,από όλους, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Τη στιγμή που τα θέατρα, τα μουσεία και όλοι οι χώροι ψυχαγωγίας πλήττονται περισσότερο από ποτέ, το Ίδρυμα σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό διαδικτυακό ταξίδι μάθησης και ψυχαγωγίας, με τη δωρεάν online παρακολούθηση των παραγωγών του. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, οδοιπορικά σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Μικράς Ασίας, καταγραφή των θαλάσσιων ταξιδιών του ελληνικού λαού στην Κύπρο και τον Λίβανο κ.α. Στις περισσότερες από τις παραγωγές που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό δωρεάν, γίνεται χρήση τρισδιάστατων γραφικών που αναπαριστούν μνημεία και δημόσια κτήρια τα οποία δεν διασώζονται σήμερα. Πολλές από τις παραγωγές έχουν βραβευθεί σε διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ η ταινία «Ερμογένους Οίκος» αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Altes Museum στο Βερολίνο.

Επιπλέον, παρέχεται πρόσβαση στο έργο “Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο”, που έχει αναπτυχθεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και είναι διαθέσιμο στο σύνολό του στις ιστοσελίδες του ΙΜΕ. Μέσα από τους ιστορικούς κόμβους του Ιδρύματος μπορείτε να επισκεφθείτε, το πρόγραμμα  «Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» http://www.e-history.gr/, το οποίο είναι πιστοποιημένο ως κατάλληλο, επιστημονικά και παιδαγωγικά, εκπαιδευτικό λογισμικό.
Η «Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο παρουσίασης της Ελληνικής Ιστορίας στο παγκόσμιο κοινό, τόσο ως προς την έκταση όσο και ως προς τη μέθοδο, και έχει παραχθεί από διακεκριμένους ιστορικούς, ερευνητές, αρχαιολόγους και επιστήμονες της πληροφορικής του τόπου μας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρεται σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας των Ελλήνων: πολιτικοστρατιωτική ιστορία, τέχνες, γράμματα, πολιτισμός, ιδιωτικός βίος, κοινωνία, οικονομία κτλ. από την Προϊστορία έως τις μέρες μας. Συνοδεύεται δε, από εκτενή βιβλιογραφία, χρονολόγια και πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν τα παρακάτω ντοκιμαντέρ στην ιστοσελίδα http://films.ime.gr/:

Mίλητος… Mία Πόλις σε Tέσσερις Διαστάσεις
Ημίωρο ντοκιμαντέρ που απέσπασε το 1ο βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Aρχαιολογικού Φιλμ στην Aμιένη της Γαλλίας (Cinquieme Festival du Film d’ Archeologie d’ Amiens). Το ντοκιμαντέρ έχει αρχαιολογικό περιεχόμενο και ένα μεγάλο μέρος του βασίζεται σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των κυριότερων δημόσιων κτηρίων της Mιλήτου.
Mικρά Aσία… Aναζητώντας Όσα δεν Έβησε ο Χρόνος
Οδοιπορικό στη Μικρά Ασία, το οποίο αποτελείται από τέσσερα ημίωρα ντοκιμαντέρ. Μέσα από το διάλογο δύο ψυχών που αναζητούν τις ρίζες τους περιηγούμαστε είκοσι πόλεις των μικρασιατικών παραλίων -από την ‘Ασσο έως τα Μύρα- και ανακαλύπτουμε την ιστορία τους διαχρονικά. Η σειρά εμπλουτίζεται με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μνημείων.
Από την ‘Ασσο στο Αϊβαλί
Από την Τέω στη Σμύρνη
Από την Έφεσο στην Ηράκλεια
Από την Κνίδο στα Μύρα
Tο Κερί που δε Σβήνει… Στα Χνάρια του Χριστιανισμού της MικράςAσίας
Ημίωρο οδοιπορικό στα χριστιανικά μνημεία των μικρασιατικών παραλίων και την ιστορία τους, από τους Πρωτοχριστιανικούς χρόνους μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Σε τρισδιάστατη αναπαράσταση έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στη Nίκαια της Bιθυνίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς τη δεκαετία του ’20.
Θαλάσσιοι Δρόμοι – Κύπρος
Ήδη από την Αρχαιότητα η θάλασσα έφερε την Κύπρο στο προσκήνιο της ιστορίας. Ανά τους αιώνες, το νησί έγινε αντικείμενο διαμάχης λόγω της στρατηγικής του θέσης και του πλούσιου υπεδάφους του.
Στο ωριαίο ντοκιμαντέρ η Κύπρος μάς αποκαλύπτεται σταδιακά, όπως ακριβώς αναδύεται από τη θάλασσα. Οι μύθοι, η ιστορία της, ο φυσικός της πλούτος, οι άνθρωποι, η δύναμη της θάλασσας που την περιβάλλει συνθέτουν το ψηφιδωτό ζωής και εξέλιξης ενός τόπου με ισχυρές παραδόσεις κι ενός λαού με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.
Tα Λιμάνια της Πορφύρας
Το ντοκιμαντέρ ζωντανεύει τα ταξίδια των Eλλήνων, από τη Mινωική ακόμη εποχή, στο Λίβανο, τη χώρα των Φοινίκων, ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά κέντρα της Mεσογείου. Φοίνικες και Mινωίτες χάραξαν στις πορείες τους μια κοσμοπολίτικη κουλτούρα, η οποία πέντε χιλιάδες χρόνια τώρα παραμένει ζωντανή.
Ερμογένους Οίκος
Δραματοποιημένη ταινία μικρού μήκους διάρκειας περίπου 9 λεπτών, που αναπαριστά μια τυπική κατοικία στην Πριήνη των Eληνιστικών χρόνων, με χρήση αποκλειστικά και μόνο τρισδιάστατων γραφικών. Βασίζεται στις έρευνες του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Δρ. WolframHoepfner. Η ταινία βραβεύτηκε στο ετήσιο φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών και βίντεο “The Archaeology Channel International Film and Video Festival” του Όρεγκον.
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000