Home NEWS Χριστούγεννα στον «Ελληνικό Κόσμο»! Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα στον «Ελληνικό Κόσμο»! Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δεκεμβρίου

0
1976

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 

(3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

7/12/2019

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας! Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης μπορούμε να δημιουργήσουμε μαγευτικές, αλλά και γευστικές λιχουδιές! Τι θα λέγατε να φτιάξουμε γευστικά κουλουράκια με τα ίδια μας τα χεράκια;

 

14/12/2019, 21/12/2019, 28/12/2019

 «Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!» 

«Χο, Χο, Χο… Ωχ, Ωχ, Ωχ! Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Αϊ- Βασίλη! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

Αφού φορέσουμε το μαγικό σκουφί των ξωτικών, αποκτάμε τις συνήθειες τους. Το ξέρατε ότι τα ξωτικά είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και διαρκώς ανακαλύπτουν καινούρια παιχνίδια; Τι γίνεται όμως όταν χτυπήσει ο συναγερμός; «Προσοχή ξωτικά χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη…» γονείς και παιδιά ή αλλιώς ξωτικά ανασκουμπωνόμαστε! Πρέπει να βοηθήσουμε στη λύση της εξαφάνισης του σάκου! Θα τα καταφέρουμε; 

 

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

 

1/12/2019

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Σοκολατομαγειρεύω!

Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας!

Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις γλυκές! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της σοκολάτας και βουτάμε τα χέρια μας σε αυτή για να δημιουργήσουμε αξεπέραστες λιχουδιές. 

 

8/12/2019

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Φτιάχνω σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων

Δεν τρώγεται, όμως μυρίζει μελομακάρονο… δεν ψήνεται όμως στεγνώνει! Τελικά, τι συμβαίνει σε αυτό το εργαστήρι; Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων συγκεντρώνεται μέσα σε μικρά μοσχομυριστά  σαπούνια τα οποία θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.

Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού 

Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Κι όμως! Ένα σαπούνι κρύβει πολλά μυστικά! Έχεις σκεφτεί ποτέ πως φτιάχνεται, από τι υλικά και για ποιο λόγο το χρησιμοποιούμε; Τι θα έλεγες να φτιάξεις το δικό σου σαπούνι; Ανακαλύπτουμε την τεχνική με την οποία κατασκευάζεται το σαπούνι και δημιουργούμε σαπούνια γλυκερίνης! 

 

15/12/2019

Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες!

Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα εκτός από τους κατοίκους  της Ζυμαροχώρας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα  Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Χάλια τα ράφια  και οι πάγκοι από τον τσακωμό. Μέλια και ζάχαρη παντού. Πού θα οδηγήσει  όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να  σταματήσει τον καβγά. Εσείς, τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;

Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού 

Μία εκπαιδευτική δράση γεμάτη παιχνίδι, ανατροπές και εκπλήξεις, ζάχαρη και μέλι! Τα γλυκά των Χριστουγέννων συγκρούονται και φιλιώνουν και μας δίνουν αφορμή για μια ξεχωριστή γλυκιά δημιουργία, για να γλύφεις τα δάκτυλά σου!

 

22/12/2019

Μια μέρα στο Καλικατζαροχωριό

Μικροί και μεγάλοι Καλικάντζαροι αγαπούν τις τρέλες, τις σκανταλιές, τα παιχνίδια και τις λιχουδιές. Μια επίσκεψη στο Καλικαντζαροχωριό, θα μας πείσει πως τελικά δεν είναι κακοί, αλλά ζαβολιάρηδες πολύ.

Είμαστε έτοιμοι να τους γνωρίσουμε και να τους αγαπήσουμε;

Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Όλοι οι καλικάντζαροι είναι εκεί! Τους γνωρίζεις καλά; Μπορεί να έχουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά μα έχουν κι ένα κοινό, τη σκανταλιά! Ο Τρικλοπόδης, ο Πλανήταρος, ο Στραβολαίμης, ο Παρωρίτης, ο Κοψαχείλης και ο Μαλαγάνας, γεννήματα της λαϊκής μας παράδοσης, μας δίνουν αφορμή για παιχνίδι πολύ! 

 

29/12/2019

Ένα Γούρι… 2020 Ευχές!

Οικογενειακό πρόγραμμα

Ποιο θα είναι το γούρι σου για να κυλίσει καλά η νέα χρονιά; 

Υλικά θα βρεις πολλά, μόνο φαντασία χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις απλά! 

Το δικό σου γούρι φτιάξ’ το

στην πόρτα σου βαλ’ το 

και τύχη καλή να σου φέρει  αστ’ το.

Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού

Το σπάσιμο του ροδιού, το ποδαρικό ή το κρέμασμα της Κρεμμύδας είναι μερικά μόνο από τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα της χώρας μας! Τα ανακαλύπτουμε παίζοντας με τους γονείς μας και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά γούρια για να φέρουν καλοτυχία στο σπιτικό μας! Άντε, και Καλή Χρόνια!

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

pastedGraphic.png

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000