Home NEWS Ανοιχτές οι αιτήσεις για το «ΟΠΑΠ Forward» μέχρι τις 12!

Ανοιχτές οι αιτήσεις για το «ΟΠΑΠ Forward» μέχρι τις 12!

0
281

Μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης θα αποκτήσουν οι 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν εφέτος στον β’ κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward».

 

Ιδιαιτέρως έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται ήδη από εταιρείες από όλη την Ελλάδα, καθώς η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΟΠΑΠ θα τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών για να ενισχύσουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά και να διασφαλίσουν το «εισιτήριο» για επέκταση εκτός συνόρων.

 

Το 70% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός Αττικής, κυρίως από τους κλάδους της μεταποίησης, του λιανεμπορίου και της αγροδιατροφής.

 

Τα σημαντικά αποτελέσματα του α’ κύκλου

Η πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος απέδωσε καρπούς. Οι 20 εταιρείες που παρακολούθησαν τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» πέτυχαν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

 

Τι περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών που παρέχει το πρόγραμμα

Οι 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υποδεχθεί εφέτος το «ΟΠΑΠ Forward» θα λάβουν μία ολοκληρωμένη σειρά από υπηρεσίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει: 

  • Πρόσβαση σε χρηματοδότηση (επενδύσεις και δανεισμό) σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα
  • Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση από ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα στρατηγικής, διαχείρισης οικονομικών, λειτουργίας και ανθρωπίνου δυναμικού, πωλήσεις και επικοινωνία
  • Προοπτικές πρόσβασηςσε διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης

 

Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, θα γίνει με βάση ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

 

Έμφαση στους τομείς με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

 

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»  Endeavor G και απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

 

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

 

Οι 20 επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του προγράμματος πέτυχαν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

 

Το 70% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός Αττικής, κυρίως από τους κλάδους της μεταποίησης, του λιανεμπορίου και της αγροδιατροφής.

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μέσω του www.opapcsr.gr  έχει μπει στην τελική ευθεία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).