Home NEWS Βράβευση της κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου

Βράβευση της κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου

0
476

Στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου η απονομή των βραβείων για τη «Γυναίκα στον Σύγχρονο Κόσμο» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η τελετή, στην οποία βραβεύτηκαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων, του Αθλητισμού και των Επιχειρήσεων, πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά προκειμένου να τιμήσει το σημαντικό έργο των γυναικών σε διάφορους τομείς.

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία βραβεύθηκε για την προσφορά της στον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο δήλωσε: «Η βράβευση αυτή είναι πολύ τιμητική για εμένα, γιατί αφορά τη συμβολή μου στον τομέα του Πολιτισμού. Ο πολιτισμός αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας και μάλιστα ένα ανεκτίμητο αναπτυξιακό εργαλείο. Στόχος μου όλα αυτά τα χρόνια είναι η ενίσχυση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης προωθώντας παράλληλα την καινοτομία και οικοδομώντας δίκτυα συνεργασίας και ανταλλαγών. Η γυναικεία παρουσία στον χώρο του επιχειρείν, αλλά και στις επιστήμες είναι σημαντική και απαραίτητη και πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε μέσο και τρόπο. Γι’ αυτό κι εγώ, ως Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ, μεταξύ άλλων, αγωνίζομαι παράλληλα για το σκοπό αυτό. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη σημερινή διάκριση και υπόσχομαι να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο στην προώθηση του πολιτισμού αλλά και στη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

Ανάμεσα στις κυρίες που βραβεύτηκαν ήταν η κυρία Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια της NASA, η κυρία Μαρίνα Βερνίκου, ιδρύτρια της CREAID, η κυρία Τατιάνα Στεφανίδου, δημοσιογράφος η κυρία Κατερίνα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΜΑ», η κυρία Κέλλυ Λουφάκη, πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο, η κυρία Βασιλική Μιλλούση, πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στη γυναίκα από την Παιδική Χορωδία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Θεμιστοκλής, υπό τη Διεύθυνση της κυρίας Ράνιας Πρασίνου.