Home NEWS Coachella: Το πιο διάσημο φεστιβάλ της Αμερικής, Coachella, η τέχνη και οι εγκαταστάσεις!

Coachella: Το πιο διάσημο φεστιβάλ της Αμερικής, Coachella, η τέχνη και οι εγκαταστάσεις!

0
486

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στις ΗΠΑ, το Coachella, γίνεται στο Empire Polo Club στο Ίντιο της Καλιφόρνια και θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου 2018!

 

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στις ΗΠΑ, το Coachella, γίνεται στο Empire Polo Club στο Ίντιο της Καλιφόρνια και θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου 2018, οι χιλιάδες επισκέπτες και φανατικοί followers του φεστιβάλ, είναι σε θέση να θαυμάσουν για άλλη μια χρονιά τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις που δεσπόζουν στο χώρο.

 

 

Η έρημος της Καλιφόρνια λοιπόν, φιλοξενεί μια σειρά από θεαματικά installations, που υπόσχονται να “απογειώσουν” τη συνολική εμπειρία της διοργάνωσης, να αναδείξουν τη μοντέρνα τέχνη (contemporary art) και να “μιλήσουν” μέσα από τα δημιουργήματα τους για την “εφήμερη τέχνη”, όπως αυτή είναι ιδωμένη από στους σχεδιαστές και τους καλλιτέχνες που απευθύνονται στη σύγχρονη γενιά των millennials, που σηματοδοτείται από την επέλαση μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram!

 

 

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_sq-a-1704x1704-1024x1024.jpg

 

Ένα πλέγμα καλωδίων σχηματίζει το θολωτό περίγραμμα στα τρία κιόσκια που σχεδιάστηκαν από τον Ιταλό καλλιτέχνη Edoardo Tresoldi. Με ύψος από 36 έως 72 πόδια (10,9 έως 21,9 μέτρα), το καθένα, κολόνες με αψιδωτά ανοίγματα στη βάση και θολωτή οροφή, αντλούν τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους από τα νεοκλασικά και μπαρόκ αρχιτεκτονικά στυλ, που φτάνουν έως και τα 21 μέτρα σε ύψος.

 

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_2364_col_15-1704x1704-1024x1024.jpg

 

Σχεδιασμένο από το βρετανικό studio Newsubstance το Spectra είναι ένας επταώροφος κυλινδρικός πύργος με σπειροειδή σκάλα που φτάνει μέχρι την κορυφή του.

 

coachellaart_4.jpg

 

Δύο εγκαταστάσεις επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), οι Meta & Ditto του Adam Ferriss, είναι “προσβάσιμες” μέσω του εργαλείου Coachella Camera, που μπορεί να βρει κανείς στο application του Coachella. Μέσω του Meta, το “κάδρο” θα παρουσιάζεται ως μια ηλιοκαμένη λήψη Polaroid, ενώ μέσω του Ditto ο χρήστης μπορεί να “σχεδιάσει” πάνω στην εικόνα που λαμβάνει!

 

 

 

 

 

Τα ημιδιαφανή πλαίσια στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου περικλείουν τη δομή, προσφέροντας θέα στο Coachella κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, λάμπει σαν φωτεινός φάρος στο χώρο. Παράλληλα, προσφέρει θέα 360° στην κοιλάδα του Coachella! Εξωτερικά είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα, ενώ στο εσωτερικό του “απογυμνώνεται” για να δώσει έμφαση στην εμπειρία της θέασης του συνολικού περιβάλλοντος! Το φως, το χρώμα και η προοπτική αλλάζουν ανάλογα με τη θέση του θεατή

 

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_2364_col_16-1704x1704-1024x1024.jpg

 

Μεγάλες, πολύχρωμες ακίδες εκτείνονται σε ύψος 40 μέτρων (12,2 μέτρα) προς όλες τις κατευθύνσεις για να σχηματίσουν την Supernova, σχεδιασμένη από τους καλλιτέχνες και τους αρχιτέκτονες της Αργεντινής Roberto Behar και Rosario Marquardt.

 

Η δομή αποτελείται από 12 τεράστια αστέρια, τα οποία δημιουργούν σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα δημιουργούν σημεία συναντήσεων.

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_2364_col_9-1704x1136-1024x683.jpg

 

 

Για τον Παγκόσμιο Σταθμό Palm-3, ο καλλιτέχνης Simón Vega χρησιμοποίησε στοιχεία που βρέθηκαν σε σπάνιες πόλεις στην πατρίδα του Ελ Σαλβαδόρ για να διαμορφώσουν το σχήμα του Σοβιετικού διαστημικού σταθμού Mir. Η δομή αποτελείται από 30 ενότητες κατασκευασμένες από υλικά όπως κυματοειδές μεταλλικό φύλλο, τηλεοπτικές κεραίες, σύρματα μπουγάδας και πινακίδες, μήκους 45,7 μέτρων.

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_2364_col_20-1704x1159-1024x696_0.jpg

 

Η αρχική ιδέα της Katie Stout ήταν να δημιουργήσει ένα πηγάδι. Η φιλόδοξη ιδέα της διαμορφώθηκε σε έναν εικονικό καταρράκτη. Η Stout, η οποία συνεργάστηκε με το digital art studio Simaxiom, έχει δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα που ενεργοποιείται με εφαρμογή στις ηλεκτρονικές συσκευές.

 

 

 

coachella-art-music-festival-2018-installations-pavilions_dezeen_2364_col_13-1704x2556.jpg

 

 

Το floral γλυπτό του καλλιτέχνη Randy Polumbo, ο οποίος κατάγεται από το Μπρούκλιν, μοιάζει με μια μύτη του αεροσκάφους που βυθίστηκε κατευθείαν στο χώρο του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα Lockheed Martin Lodestar, ένα πολεμικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο οποίο ο καλλιτέχνης έχει προσθέσει ως διακόσμηση γυαλισμένα λουλούδια και μεταλλικά πέταλα. Ο ίδιος επιδιώκει να δείξει πως πράγματα που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα, πλέον “αποτελούν ένα προκλητικό καμβά μέσω του οποίου οι θεατές μπορούν να εξερευνήσουν και να διευρύνουν την περιέργειά τους!