Home NEWS To Cutty Sark βραβεύει τις πιο πρωτοπόρες διεθνείς marketing καμπάνιες

To Cutty Sark βραβεύει τις πιο πρωτοπόρες διεθνείς marketing καμπάνιες

0
163

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Pioneering Spirit Awards Judging Dinner συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι marketing ιδέες που τόλμησαν να ξεχωρίσουν

Αθήνα, 7 Μαϊου 2015. Το Cutty Sark Scotch Whisky, το αγαπημένο Σκωτσέζικο ουίσκι με τον περιπετειώδη χαρακτήρα, σε συνεργασία με το The Marketing Society, δημιούργησαν σε παγκόσμιο επίπεδο το θεσμό Pioneering Spirit Awards ως μια πηγή έμπνευσης και συζήτησης για τους επαγγελματίες του marketing και τους ανθρώπους με δημιουργική σκέψη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Cutty Sark καλωσόρισε το Pioneering Spirits Awards σε ένα δείπνο, όπου συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι πιο εμπνευσμένες διεθνείς marketing ιδέες.

 

 

Η έναρξη του θεσμού για το 2015 δόθηκε χθες, 6 Μαΐου 2015, από την Αθήνα, όπου ολοκληρώθηκε το πρώτο Pioneering Spirits Awards Judging Dinner στην Ελλάδα με στόχο την αξιολόγηση των διεθνών εκστρατειών marketing που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά. Κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς marketing και senior marketers μελών του The Marketing Society από επιχειρήσεις και agencies, αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις επικρατέστερες ιδέες. Η κριτική επιτροπή που ανέδειξε τις ξεχωριστές καμπάνιες αποτελείτο από τους παρακάτω:

Graeme Atha, The Marketing Society Director

Γιάννης Αθανασιάδης, Spirits & Snacks Unit Director, Coca-Cola ΤρίαΈψιλον

Φώτης Σιαδήμας, Senior Brand Manager Premium Spirits, Coca-Cola ΤρίαΈψιλον

Μάρκος Άρης, Strategic Planning Director 4 Wise Monkeys

Σταύρος Δρακουλαράκος, CEO 24 Media

Γιώργος Σαλιάρης Φασσσέας, President South & Western Europe-World Markets IPG Media brands & Ermis awards President

Ανδρέας Κουρής, CEOMadTV

Χάρης Παριανός, Co-CEO McCann Erickson

Ζαφείρης Χαραλαμπίδης, Commercial Director Mega TV channel

Μιχάλης Μπούσιας, GM Boussias publications

Νίκος Ζαφείρης, Digital Marketing Manager LIFO

Δημήτριος Πικράκης, Marketing Manager Premium Spirits, Coca-Cola ΤρίαΈψιλον

Κώστας Βερβενιώτης,Strategic Planning Director The Newtons

Δημήτρης Μπελέκος, Client Service Director The Newtons

Άννα Μαρία Καλλιανού, PR Director Gravity Τhe Newtons

Πόπη Ασλανίδου, Head of ATL Communications, Ο.Π.Α.Π.

 

 

Ένας δροσιστικός συνδυασμός Cutty Sark με Schweppes Indian Tonic Water βοήθησε να «σπάσει ο πάγος» και να ξεκινήσει η βραδιά, ενώ κατά τη διάρκεια του δείπνου, η κριτική επιτροπή, αφού συζήτησε και αξιολόγησε 10 διεθνείς marketing καμπάνιες, κατέληξε σε 5 κορυφαίες που διαμορφώνουν την ελληνική λίστα επιλογών. Αυτές προκρίνονται μαζί με τη λίστα επιλογών άλλων χωρών για την τελική τους αξιολόγηση και βράβευση στο Marketing Society Star Awards Dinner στο τέλος του έτους. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των ιδεών ήταν η αυθεντικότητα, η δημιουργικότητα και η αποτελεσματική τελική εκτέλεση.

Οι 5 κορυφαίες διεθνείς marketing καμπάνιες που διαμορφώνουν την ελληνική λίστα επιλογών είναι οι παρακάτω:

* Speaking Exchange – CNA English Schools – Brazil

* 24 Hour Ad Break – DNB – Norway

* Shutter Billboards – Carulla – Columbia

* Climate Name Change – +35O.org USA

* Pay Per Laugh – Teatreneu – Spain

Τo Pioneering Spirit Awards δημιουργήθηκε από το The Marketing Society σε συνεργασία με το Cutty Sark με στόχο την βράβευση διεθνών marketing καμπανιών που «σπάνε» τα όρια και τολμούν να ξεχωρίσουν. Το The Marketing Society είναι ένα διεθνές δίκτυο κορυφαίων εκπροσώπων του Marketing με όραμα να εμπνέουν τη διαφορετική προσέγγιση και δημιουργική προοπτική. Τη φιλοσοφία αυτή μοιράζεται και το Cutty Sark το οποίο ενθαρρύνει νέες και φρέσκιες ιδέες, μας εμπνέει να ανακαλύψουμε νέους ορίζοντες, να ξεφύγουμε από το συνηθισμένο και να τολμήσουμε το διαφορετικό μέσα από μοναδικές περιπέτειες.

O Φώτης Σιαδήμας, Senior Brand Manager Premium Spirits της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Το Cutty Sark, χαράζει το δρόμο για νέα μονοπάτια αποτελώντας εδώ και χρόνια σύμβολο της περιπέτειας, της διαφορετικότητας και της τόλμης για κάθε τι καινούργιο. Το Pioneering Spirit Awards Judging Dinner ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή μας τη φιλοσοφία. Ξεχωριστές προσωπικότητες του ελληνικού marketing αξιολόγησαν τις πρωτοπόρες ιδέες που δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του marketing επιβραβεύοντας όσους τολμούν να «ταράξουν» τα νερά και να ξεχωρίσουν, όπως κάνει και το Cutty Sark».

Έχοντας ήδη ξεκινήσει το ταξίδι στην περιπέτεια μέσα από την ολοκληρωμένη καμπάνια «Urban Adventures» (http://urbanadventures.gr/), το Cutty Sark, πιο σύγχρονο και ανανεωμένο από ποτέ, συνεχίζει να ανακαλύπτει καθετί το διαφορετικό και να μας ξεναγεί σε ξεχωριστές αστικές διαδρομές. Μια παράλληλη διαδρομή αποτέλεσε και το Pioneering Spirit Awards Judging Dinner της χθεσινής βραδιάς, στο οποίο επιλέχθηκαν οι 5 κορυφαίες διεθνείς marketing καμπάνιες που αποτελούν την ελληνική λίστα επιλογών προς τελική αξιολόγηση.

Σχετικά με το Cutty Sark

Ξεκινώντας στις 23 Μαρτίου του 1923 από τη Σκωτία και για περισσότερα από 90 χρόνια, το Cutty Sark, blended Scotch whisky, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ουίσκι brand στην Ελλάδα. Για περίπου έναν αιώνα, το Cutty Sark εμπνέει τους καταναλωτές να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες, να ξεφύγουν από το συνηθισμένο και να τολμήσουν το διαφορετικό μέσα από μοναδικές περιπέτειες. Με παντοτινό του έμβλημα το καράβι, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε κάθε μπουκάλι Cutty Sark, δείχνει το δρόμο για νέα μονοπάτια που «ταράζουν τα νερά», μακριά από κάθε ρουτίνα. Με όραμα να αποτελέσει συνοδοιπόρο όλων των διαφορετικών προσωπικοτήτων και προσωπικών στυλ, το Cutty Sark διατίθεται στην Ελλάδα σε 3 διαφορετικά labels.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman.