HomeNEWSH εσωτερική διακόσμηση του μέλλοντος θα μοιάζει μαγική

H εσωτερική διακόσμηση του μέλλοντος θα μοιάζει μαγική

Φανταστείτε ένα σπίτι όπου οι τοίχοι θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή σας, ή το τραπεζομάντιλο θα αλλάζει σχήμα όταν έχετε δείπνο σε κάτι πιο επίσημο. Ένα σπίτι όπου όλα τα αντικείμενα, από τα μαξιλάρια μέχρι τα φωτιστικά σας, θα αλληλεπιδρούν μαζί σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από Χάρι Πότερ, αλλά τέτοιες μαγική ιδέες για εσωτερική διακόσμηση θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικό κομμάτι της ζωής μας στο εγγύς μέλλον.

Πολλά σπίτια είναι ήδη έξυπνα. Διάφορες έρευνες προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του 2019, θα εγκατασταθούν πολλές ακόμα έξυπνες οικιακές συσκευές στα σπίτια. Οι αναλυτές επίσης, προβλέπουν ότι η βιομηχανία έξυπνων συσκευών οικιακής χρήσης θα έχει μεγάλη άνοδο παγκοσμίως.

 

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους διαθέτει μία ή περισσότερες έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως έξυπνα ηχεία, θερμοστάτες και έξυπνη ασφάλεια. Για την έξυπνη ασφάλεια μπορείτε να ρωτήσετε έμπειρους επαγγελματίες στα συστήματα ασφαλείας όπως είναι η εταιρεία 4tec.gr security, για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Η τεχνολογία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για ηλικιωμένους και ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς η χρήση έξυπνης τεχνολογίας βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους σε καθημερινή βάση.

 

Αλλά, ο σκοπός αυτού του άρθρου για τα έξυπνα σπίτια, στρέφεται περισσότερο στην πλευρά του sci-fi παρά προς την πλευρά της πρακτικότητας. Οι περισσότεροι από εμάς είναι πιθανό να φανταστούμε σπίτια στο μέλλον, που έχουν καθαρούς τοίχους από γυαλί και συσκευές που προβλέπουν κάθε ανάγκη μας.

 

Όμως, η ιδέα είναι γύρω από το τι θα συμβεί αν το μελλοντικό έξυπνο σπίτι αποτελείται περισσότερο από gadgets, καλώδια, μια κάβα ποτών που να λειτουργεί ως ο προσωπικός σας sommelier; Ή αν θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τους υπάρχοντες χώρους γύρω μας πιο όμορφους;

 

Προβλέπεται ένα μέλλον όπου οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν ως διαδραστικοί και τα διακοσμητικά αντικείμενα δεν θα είναι πλέον στατικά. Η τεχνολογία μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο παραγωγικοί ή να διευκολύνουμε τη ζωή μας. Μπορεί να βελτιώσει τους χώρους στους οποίους ζούμε.

 

Φανταστείτε διακοσμητικά αντικείμενα που θα αλλάζουν ανάλογα με το πώς αλληλεπιδρούν μαζί τους. Δηλαδή αντί να παραμένουν στατικά στο σπίτι, εκείνα να κινούνται. Πάρτε, για παράδειγμα, ένα δείπνο. Τι θα συμβεί αν αντί ενός κανονικού επιτραπέζιου τραπεζιού, είχατε ένα που θα άλλαζε ανάλογα με την αφή και τη φυσική αλληλεπίδραση με τα σκεύη γύρω από αυτό; Τέτοιες αλλαγές περιλαμβάνουν όχι μόνο το πρότυπο, το χρώμα και την υφή του υφάσματος, αλλά και το σχήμα και τη μορφή του.

 

Ή φανταστείτε την ηλεκτρική σας κουζίνα. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν όταν χαλούσε κάτι να είχε την ικανότητα να φτιάχνει από μόνη της; Βέβαια για την ώρα ευτυχώς έχουμε την υπηρεσία texnikoi24-7.gr που εδώ που τα λέμε, κάτι σαν μαγικά κάνουν με τις ηλεκτρικές συσκευές και όχι μόνο.

 

Οραματιστείτε ένα μέλλον στο οποίο θα μπορείτε να αλλάζετε το μοτίβο του καναπέ σας όπως κάνετε με την οθόνη του κινητού σας, ή να κάνετε τις πετσέτες να φαίνονται λίγο πιο κομψές για όταν τα πεθερικά σας, σας κάνουν μια επίσκεψη έκπληξη.

 

Αυτά τα διακοσμητικά αντικείμενα, θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από το να κινούνται απλά για να ευχαριστήσουν τους γύρω μας. Η κρεβατοκάμαρά θα μπορούσε να αλλάζει ανάλογα με το αν είναι πρωί ή νύχτα. Να πηγαίνετε για ύπνο σε ένα ζεστό δωμάτιο και ξυπνάτε σε έναν φρέσκο ​​χώρο που θα σας αναζωογονεί το πρωί.

 

Επίσης, οι χώροι θα μπορούσαν να έχουν και πρακτικές εφαρμογές. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αίθουσες διδασκαλίας που θα αλλάζουν με βάση τις δραστηριότητες. Διαφορετικά χρώματα είναι γνωστό ότι έχουν διαφορετικά ψυχολογικά αποτελέσματα. Ποιός δάσκαλος δεν θα ήθελε να έχει ένα δωμάτιο που θα μπορούσε να ηρεμήσει μια ομάδα εκρηκτικών 5χρονων;

 

Σίγουρα όλα αυτά αν γίνουν θα γίνουν στο μακρινό μέλλον και ίσως κάποτε η εσωτερική διακόσμηση του μέλλοντος θα μοιάζει μαγική!

Διαβαστε επισης

loading...